Anbefalede dokumentarfilm og materialer

Samlet playliste med dokumentarprogrammer om Palmemordet

Svensk tv har igennem årene sendt en række dokumentarer om mordet på Olof Palme. Og mange af dem er tilgængelige på nettet. Her er en samlet playliste med anbefalede dokumentarer og programmer:

Se hele playlisten direkte på Youtube.

Dokumenter og andre links

Bröderna Mozart af Suzanne Osten

Filmen Palme så i Grand biografen fredag den 28. februar 1986

Manden, Mordet, Mysteriet fra 1999

Den svenske forfatter og journalist Lars Borgnäs er, sammen med hans mangeårige makker Tomas Bresky, en af de mest vedholdende reportere i sagen om mordet på Olof Palme. På radio, i bøger og ikke mindst på SVT har han utrætteligt undersøgt sagen og påpeget mangler og udeladelser i politiets arbejde. Han har ikke altid været populær, og i de senere år har man forsøgt at marginalisere ham som konspirations-teoretiker. Som altid en meget effektiv strategi.

Men når Borgnäs er bedst, er han uovertruffen. Hans bog fra 2006 “En iskall vind drog genom Sverige” har en god opsummering af hele sagen. Og dokumentaren “Manden, Mordet, Mysteriet”, der blev sendt på SVT i 1999 er fortsat værd at gense for sin grundighed. Den er her i alle sine tre dele.

Del 1

Del 2

Del 3

Granskningskommissionen granskad 1999

Den voldsomme debat om politiets arbejde førte til nedsættelsen af den såkaldte Granskningskommission, der i 1999 udkom med sin endelige rapport. Den var kritisk overfor politiet. Men ikke kritisk nok, ifølge Borgnäs:

Comments
One Response to “Anbefalede dokumentarfilm og materialer”
Trackbacks
Check out what others are saying...


Leave A Comment

%d bloggers like this: