Film om mordet på præsident John F. Kennedy (Zapruder, Nix etc.)

Mordet på John F. Kennedy må være et af de mest fotograferede mord i verdenshistorien. Der eksisterer også på nettet et utal af film, billeder og optagelser fra mordet. Her er samlet et par af de vigtigste.

Zapruder-filmen

Abraham Zapruder tog den mest berømte film fra mordpladsen med hans 8 mm Bell & Howell kamera. Måske den mest berømte amatøroptagelse i verdenshistorien. Hver frame i filmen bruges som holdepunkt for drøftelsen af hele timingen af mordet.

Orville Nix filmen

Orville Nix stod placeret overfor Zapruder og fangede derfor mordet fra en anden vinkel. Nix’ film er blevet brugt til at diskutere eksistensen af en mulig skytte på græshøjen foran Kennedy’s limousine.

Dale Myers’ computer animation

Dale Myers har utrætteligt arbejdet med at computeranimere mordpladsen og dokumentere, at Oswalld kan være den enlige skytte.

On trial: Lee Harvey Oswald

Vincent Bugliosi er en af de mest fremtrædende personer i diskusionen af mordet. I 1986 deltog han som anklager i en tv-retssag mod Lee Harvey Oswald. Den erfaring brugte han i sin senere bog ”Reclaiming History”. Retssagen er en lang affære som indeholder mange primære personer og vidner.

JFK: 3 Shots that Changed America

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: