Håndboldens legender

Håndboldens legender er en ny bog af Thomas Ladegaard.
Den udkommer på Gyldendal i 2018.

Håndbold er en dansk opfindelse, og håndbold er i den grad blevet danskernes yndlingssport. Når man hvert år laver lister over de mest sete sportsudsendelser på tv, står håndbold for langt størsteparten af udsendelserne.

Håndbold er også en sport, hvor historien og legenderne ikke fylder så meget som i fodbold, tennis og cykling. Få kender håndboldens svar på Puskas, McEnroe og Coppi. Men det ændrer den nye bog “Håndboldens legender” af Thomas Ladegaard på forlaget Gyldendal nu på.

Bogen udkommer i 2018 og fortæller historierne om håndboldens store personligheder og markante begivenheder. Det er ikke en bog for nørdede entusiaster. Det er en bog for alle, der er interesserede i håndbold, og som vil læse de store historier om de personer, der har været med til at skabe spillet. Fra Anja Andersen til Mikkel Hansen. Og fra Waltraud Kretzschmar til Nikola Karabatic.

Via historierne om de store personligheder får læseren samtidig en fortælling om spillets udvikling. Der vil undervejs være et godt dansk fokus, som giver identifikation – men også fungerer som en spejling af, hvordan Danmark har været med til at udvikle spillet.

Thomas Ladegaard har tidligere skrevet bogen ”Bolsjedrenge og jernhårde ladies”, der udkom på Nyt Nordisk Forlag. Siden har han arbejdet med og fortalt om håndbold i en årrække for en række danske medier.

Følg med her på siden, efterhånden som bogen bliver til:

Comments are closed.

%d bloggers like this: