Danmarks bedste nogensinde – mit input til BT om alletiders danske drømmehold

bt artikel

I forbindelse med VM i Qatar kårer BT i dag alletiders bedste danske håndboldhold. Thomas Ladegaard er en af de seks, der har givet sit bud til avisen. Og han har selvfølgelig Jørgen Petersen og Mogens Olsen med. Her er begrundelserne til BT.

Målmand: Kasper Hvidt

En stor vinder, der også på klubniveau har hævet dansk håndbold til nye højder. Fik først forløst sit potentiale for alvor ved EM i 2008, hvor han var en afgørende brik i det første danske guld til herrerne.
Bobler: Erik Holst. Hans spil ved semifinalen i 1967 er det bedste en dansk målmand, nogensinde har præsteret.
På vej: Niklas Landin kommer efter alt at dømme til at tage denne position i mange år. Men han er der ikke helt endnu, og finalen i 2014 trækker stadig ned.

Venstre fløj: Lars Christiansen

Var det ikke for EM 2008, kunne historien om Lars Christiansen have været, at han var fantastisk, men at han aldrig slog til, når det gjaldt. Semifinalen mod Tyskland manede det spøgelse i jorden og gjorde Christiansen til en af alle tiders største danske spillere.

Venstre back: Mikkel Hansen

Er en af de få danskere, der har vist nye veje i spillet og med sine afslutninger. Og VM-topscoreren fra 2011 er slet ikke færdig endnu.

Playmaker: Anders Dahl-Nielsen

En af de klogeste spillere i dansk håndbold. En strateg der styrede det danske spil i begge ender, og som også med sin klub Fredericia KFUM var med i verdenstoppen i 70’erne.
Boblere: Jens-Erik Roepstorff og Joachim Boldsen.

Højre back: Mogens Olsen

En desværre lidt glemt storskytte i dansk håndbold. Men opfinderen af kringleskuddet, 50’ernes helt store stjerne og topscoreren ved VM 1958 hører med på ethvert dansk hold. Ved VM i 1958 scorede han 46 mål, og tegnede sig for 38 % af de danske scoringer i hele turneringen. Til sammenligning: Ved VM i 2013 scorede Eggert 53 mål.

Mogens Olsen

Højre fløj: Jørgen Petersen

Danmarks bedste spiller til alle tider. Kunne i virkeligheden have spillet alle pladser på holdet.

7095001-

Stregspiller: Michael V. Knudsen

Var en dynamo i genrejsningen af de danske herrer fra EM 2002 og frem. Han ligner enhver svigermors drøm, men var en djævel i begge ender af banen. Hans samarbejde med Lars Krogh-Jeppesen var noget af det bedste stregspil i dansk håndboldhistorie.
Bobler: Thor Munkager. Kåret til verdens bedste stregspiller efter VM i 1978. Den sidste stregspiller af den gamle skole, som var lille og hurtig.

Forsvarsspecialist: Lars Krogh-Jeppesen

De fleste vil sikkert nævne Lars Jørgensen. Men Lars Krogh-Jeppesen er en af de mest komplette spillere, vi har haft. Og vi skal have et hold med ham på.
Bobler: Per Skaarup.

Læs om bogen Bolsjedrenge og jernhårde ladies.

Læs også om kåringen af den bedste danske håndboldspiller igennem tiden.

Leave A Comment

%d bloggers like this: