Før kampen mod Ukraine ved EM i håndbold 2014: Fra Pytlicks reality show til spillet på banen

mont pytlick

På banen har optakten til kvindernes EM i håndbold 2014 i Ungarn og Kroatien været optimal. Det seneste Golden League viste et dansk hold med meget at byde på inde på banen. Udenfor banen har optakten imidlertid været sært kaotisk.

På lørdagens pressemøde i Ungarn startede landstræner Jan Pytlick med at fortælle om den proces, holdet har arbejdet med. En proces der har resulteret i en mønt med en lys og en mørk side.

På den lyse side handler det bl.a. om fight og respekt. Men den slags værdier bliver altid udfordret, når der er pres på – som til en stor slutrunde. Og allerede før den første kamp søndag blev respekten sat på en alvorlig og mørk prøve, da venstre fløj Maria Fisker direkte undsagde sin landstræners håndtering af indkaldelsen af den ekstra spiller, der blev brug for efter Marianne Bondes skade. En holdning Fisker stod ved på lørdagens pressemøde – selv om alle parter fortalte den gammelkendte sang om, at “det har vi lagt bag os”.

Klubberne vs. Pytlick er blusset op igen

Man kan måske se denne konflikt som endnu et kapitel i den efterhånden gammelkendte konflikt mellem Pytlick og de danske klubtrænere. En konflikt der har kørt i flere omgange. I denne omgang er det så Rikke Skovs holdkammerat og træner, der har haft behov for at bakke op om Rikke Skov – mod landstræneren i dagene før åbningskampen mod Ukraine. Uklogt og et helt forkert fokus.

Pytlick er utvivlsomt et følelsesmenneske, som op til en slutrunde helt naturligt er oppe i det røde stress-felt. Og det kunne selvsagt have været håndteret mere elegant. Men Fiskers demonstrative sympatierklæringer hjem til sin klub virker som en underlig prioritering i forhold til de værdier, holdet skulle leve efter.

… og så i gang med håndbolden mod Ukraine

Og så gælder det ellers Ukraine søndag aften. En kamp hvor det danske hold skal i gang, hvor Louise Svalastog skal spilles ind, og hvor bl.a. de danske målmænd skal ind i turneringen. Her er tre ting at holde øje med søndag aften:

  1. Det danske midterforsvar. Vælger Pytlick at lade Svalastog starte inde som en Bonde nr. 2? Det vil være logisk at give hende alt den spilletid i midten med Pernille Holmsgaard som overhovedet muligt. De kender hinanden fra Frederiksberghallen og bør hurtigt kunne finde hinanden i en hal i Ungarn.
  2. Fisker og kontraerne. Er Pytlick smart, lader han Fisker starte ind og komme afsted i nogle kontraer. Så er alt hurtigt glemt. Den bedste måde at få al balladen fortrængt, er ved at spille godt. Så er det, hvad vi snakker om mandag.
  3. De danske målmænd. Nøglen til en medalje ligger i målet. Sandra Toft skal godt fra start og være med til at give forsvaret ro og selvtillid.

Søndag går det løs. Forvent en nervøs start, hvor det danske hold omkring midtvejs i første halvleg kan begynde at løbe med ukrainerne. Og forvent en dansk sejr. Ukraine er gruppens svageste hold, og kampen skal vindes, selv om der er nerver på og kaos i kulissen.

Mere EM 2014

Leave A Comment

%d bloggers like this: