Manden, Mordet, Mysteriet – SVT’s fremragende dokumentar fra 1999 om mordet på Olof Palme

Den svenske forfatter og journalist Lars Borgnäs er, sammen med hans mangeårige makker Tomas Bresky, en af de mest vedholdende reportere i sagen om mordet på Olof Palme. På radio, i bøger og ikke mindst på SVT har han utrætteligt undersøgt sagen og påpeget mangler og udeladelser i politiets arbejde. Han har ikke altid været populær, og i de senere år har man forsøgt at marginalisere ham som konspirations-teoretiker. Som altid en meget effektiv strategi.

Men når Borgnäs er bedst, er han uovertruffen. Hans bog fra 2006 “En iskall vind drog genom Sverige” har en god opsummering af hele sagen. Og dokumentaren “Manden, Mordet, Mysteriet”, der blev sendt på SVT i 1999 er fortsat værd at gense for sin grundighed. Den er her i alle sine tre dele.

Del 1

Del 2

Del 3

Granskningskommissionen granskad 1999

Den voldsomme debat om politiets arbejde førte til nedsættelsen af den såkaldte Granskningskommission, der i 1999 udkom med sin endelige rapport. Den var kritisk overfor politiet. Men ikke kritisk nok, ifølge Borgnäs:

Leave A Comment

%d bloggers like this: