En polterabendaktivitet? Final4 i Köln viste håndbold når det er allerbedst

En middelmådig dansk fodboldtræner, der konstant underpræsterer med sine hold, har en gang sagt:

Håndbold er for mig en polterabendaktivitet på linje med paintball og faldskærmsudspring. Jeg så et minut af EM-finalen, men fandt aldrig ud af, hvem der skulle giftes. Håndbold er en tarvelig sport, der kun består af dødbolde.”

Troels Bech er selvsagt ikke den eneste, der igennem tiden har luftet det sportslige mindreværd på den måde. Under vinteren, mens mange så et lys i mørket ved EM i håndbold, var “Den sure, midaldrende mand og håndbolden” igen på banen helt rituelt.

Men blev man ikke overbevist af spillet ved EM, skulle man blot kigge lidt mod Köln denne weekend, hvor håndbolden afholdt semifinaler og finaler i et såkaldt Final4 stævne. Blandt de begejstrede var klubmennesket Carlos Puyol, der fulgte med FC Barcelona til Köln og var blandt de 40.000 tilskuere, der over to dage fik en fantastisk håndboldoplevelse:

Carlos Puyol i Köln til Final4

I en verden, hvor vi er vant til at se eksorbitant dyrt betalte fodboldstjerner optråde som undertøjsmodeller, mens de under kampene  kaster sig rundt som anskudte dådyr ved den mindste kropskontakt, fik vi i Köln håndbold, når det er allerbedst. Her kan man blive skudt i ansigtet med 100 km/t på to meters afstand, ryste lidt på hovedet og spille videre. En fornøjelse at se for alle sportselskere.

Europæiske slutkampe i håndbold er ikke altid den store fornøjelse. I nogle sæsoner har fysikken dikteret spillet, som er blevet langsomt og for defensivt orienteret. Præcis det som gjorde mændenes DM-finaler i år intense – men ikke ligefrem gribende underholdende. Men på det absolutte topplan er niveauet i håndbolden nu blevet så højt, at der løbes og spilles igennem selv over to hårde kampe i en weekend.

De fire kampe ved Final4 gav os et utroligt drama mellem Barcelona og Flensburg, hvor den store spanske klub helt utroligt smed en føring på seks mål væk til sidst.

32-26

Få sportsgrene kan være så omskiftelige som håndbold, hvor en spiller kan komme flyvende ind fra bænken som Holger Glandorf og udligne med en sidste kraftudladning.

glandorf

Final4 havde det hele. Og det var en særlig fornøjelse at se, hvordan de to danske fløje Anders Eggert og Lasse Svan kom til at spille en afgørende rolle i finalen mod Kiel med spektakulære scoringer på et højt teknisk niveau. Svans vip til Eggert gav Flensburg en første føring i anden halvleg – og viste hvem der virkelig var ovenpå.

Sport handler ikke altid om de største budgetter. En gang imellem vinder det hold, der har modet til at tro på egne evner. Det havde Flensburg og de blev fortjente vindere i Köln. En inspirerende weekend for alle vi, der kan lide god sport med høj intensitet, tekniske finurligheder og taktiske manøvrer i dramatiske kampe.

vranjes flyver højt i køln

 

Comments
One Response to “En polterabendaktivitet? Final4 i Köln viste håndbold når det er allerbedst”
  1. adwords blog says:

    Nice response in return of this query with genuine arguments and explaining
    everything regarding that.

    Have a look at my web blog :: adwords blog

Leave A Comment

%d bloggers like this: