Bengan Boys – Optakt til EM på svensk med dokumentar på TV4

I Sverige er de også ved at varme gevaldigt op til EM 2014. Det sker bl.a. med en hyldest af deres legendariske “Bengan Boys”.

Mandag aften viser svensk TV4 dokumentarfilmen “Bengan Boys” kl. 23.00. Og det hele lanceres med en opvisningskamp i morgen lørdag i Halmstad Arena mellan Bengan Boys og et samlet verdenshold – bl.a. med Lars Christiansen på holdet. Se deltagerne her. Opvisningskampen vises sågar direkte på TV4 lørdag kl. 15. Det skal nok blive et godt gensyn med et af historiens bedste håndboldhold – og ikke mindst med en række af deres russiske modstandere.

Det var i særlig grad VM i 1990, der skabte dette hold og den generation. Efter min mening en af alle tiders bedste håndboldkampe. Se den i sin fulde længde her:

Comments
3 Responses to “Bengan Boys – Optakt til EM på svensk med dokumentar på TV4”
 1. Le Chiffre says:

  Den sidste store præstation fra Bengan Boys – historiens største håndboldhold – findes også på YouTube, her når der er brug for opvarmning til en ny slutrunde.

  Den dramatiske hjemmebane-EM-finale fra 2002, hvor Tyskland taber. Staffan Olssons fantastiske mål, der udløser den forlængede spilletid, er et af højdepunkterne.

  1. del: http://www.youtube.com/watch?v=WXjkVRvP96o

 2. Le Chiffre says:

  Og et PS: 1990-kampen er også fantastisk seværdig af mange årsager: Man ser Ola Lindgren som en fremragende angrebsspiller og skytte, en fortræffelig spiller som Erik Hajas, som jo hører til i den tidlige generation af Bengan Boys, og så endelig historiens bedste skytte, den russiske kæmpebjørn Alexander Tuchkin, fra dengang hvor han også plaffede straffekast ind efter behag.

  One to Watch.

Trackbacks
Check out what others are saying...
 1. […] dag blev svenske Bengt Johansson behørigt hyldet i hjembyen Halmstad i forbindelse med en ny dokumentarfilm om hans “Bengan Boys”. Han er utvivlsomt en af håndboldspillets helt store […]Leave A Comment

%d bloggers like this: