Filmen “Parkland” om Mordet på JFK godt modtaget i Venedig

zapruder_560

Filmen “Parkland” om begivenhederne i Dallas for halvtreds år siden har netop haft premiere på festivalen i Venedig. Den er baseret på Vincent Bugliosis “Four Days in November” og er blevet godt modtaget.

50-årsdagen for mordet på præsident John F. Kennedy bliver nok ikke forbigået i tavshed. En ny amerikansk spillefilm ved navn “Parkland” er timet til årsdagen og havde i weekenden premiere på filmfestivalen i Venedig. At dømme ud fra de første anmeldelser og indtryk har vi en oplevelse i vente – selv for de af os, som har set og været i Dallas den 22. november 1963 alt for mange gange.

Filmen er baseret på Vincent Bugliosis bog “Four Days in November: The Assassination of President John F. Kennedy”. Bogen er i virkeligheden blot en del af hans store værk “Reclaiming History”. Men Bugliosi har med sin bog skabt en meget nøgtern beskrivelse af dagene omkring attentatet i et helt nedtonet og nøgternt sprog, som man godt kan se kan egne sig til en fin filmisk fortælling. Og så har Bugliosi et meget fint perspektiv i sin fortælling, hvor han lader Lee Harvey Oswalds broder Robert spille en ganske central rolle.

Paul Giamatti spiller Abraham Zapruder og Billy Bob Thornton har rollen som Forrest Sorrels. I den mere kuriøse ende har Zac Efron rollen som Dr. Charles J. Carrico i Peter Landesmans film, som må forventes at få premiere op til årsdagen i november.

 

Comments
One Response to “Filmen “Parkland” om Mordet på JFK godt modtaget i Venedig”
Trackbacks
Check out what others are saying...


Leave A Comment

%d bloggers like this: