Du kan være god ved dyrene i din fritid – debatindlæg

Et spøgelse går gennem dansk erhvervsliv – selvbedragets spøgelse.

occupy_front

Midt i en hård økonomisk krise, der har bidt sig fast i mange brancher, kunne det være velgørende med et ærligt klarsyn. Alle virksomheder er sat i verden for at tjene penge. Det er selve formålet med dem. At påstå andet, er et unødvendigt selvbedrag.

Derfor har det været kosteligt at se kommunikationsfolk fra Danske Bank begive sig ud på tynd is om bankens etiske ansvarlighed og nye standarder, mens formanden for bankens bestyrelse meget klart melder ud, at de er sat i verden for at tjene penge til aktionærerne.

Formanden har ret. Hvis du vil være god ved dyrene, kan du være det i din fritid. På din arbejdsplads skal du i sidste ende tjene nogle penge.

En god og gennemtænkt CSR-strategi kan være fremragende. Specielt fordi det er det, markedet forventer af dig. Og etiske overvejelser gør bestemt ingen skade. Men i sidste ende måles en virksomhed på sin evne til at tjene nogle penge. Gør man ikke det, er en sympatisk tilgang til samfundet ikke interessant særlig længe.

Mange virksomheder ønsker at kommunikere med ”kant”. Men når nogen påstår, at de har kant, ved man med det samme, at det er lige præcis det, de ikke har. De ønsker at fortælle historier om værdier og dybde, men besidder nogenlunde samme dybde og åndelighed som læderindtrækket i en Audi.

Hvor kunne det være velgørende med virksomheder, der for alvor var sit ansvar bevidst og ikke pakkede sin drift ind i forblommede vendinger om alt det innovative og gode, man vil gøre for alle mennesker.

Virksomhedernes kunder og omverden er efterhånden så trætte af selvbedraget, at der ligefrem kunne være en komparativ fordel at hente på markedet, hvis man turde skære igennem vrøvlet og sige det, som det er.

I sidste ende er det en langt mere interessant historie.

Læs flere debatindlæg her.

Leave A Comment

%d bloggers like this: