Ska’ du twitte min bisque? – debatindlæg fra Jyllands-Posten

Dette debatindlæg blev bragt i dag i Jyllands-Posten.

At følge Margrethe Vester på nettet er et forbløffende ærligt stilstudie i den djøffende spelt-overklasses gøren og laden. Her bages og løbes i friske morgentimer midt i de travle stunder mellem Bru, elles og Slotsholmen – og i flyvende fart på vej ind i endnu et tv-studie.

Vestager tager mediet alvorligt og optræder fuldstændig autentisk med sin Iphone ved hånden. ”Ska’ du twitte min bisque?”, spørger hun og leverer et smukt levende eksempel til den seneste analyse af det danske klassesamfund.

Verden kan stå i flammer, dagpengeregler strammes og tusindvis af danskere hænge på med det yderste af neglene i en hårdt medtaget økonomi. Intet kan påvirke den evigt friske radikale leder, når hun tager billeder af journalister og kommunikationsfolk, der klapper lystigt af hende, mens hun indtager endnu et mødelokale.

Sådan er hverdagen for Vestager. Solen står smukt op over byen på hendes iPhone, på de radikale kontorer på Christiansborg er der bagt en lille kage, og da enhver ved, at de radikale kun adlyder rationalitetens højere love, skal den næste forhandling på Slotsholmen nok også gå, så der bliver penge til nyt cirkus.

Vestagers Twitter-profil burde måske læses ironisk – som en selvopfyldende kommentar til spelt-overklassen. I så fald havde den været hylemorsom og fyldt til randen med bisque.

Men når man er vice-statsminister i en af de mest idéforladte regeringer i mands minde, kan danskerne med rimelighed forlange, at der er andet og mere end finere madlavning og medievittigheder på dagsordenen.

Og når mange af Vesteragers medborgere står med ganske konkrete problemer på halsen langt væk fra den opstigende københavnske sol, er det hendes pligt at lægge iPhonen fra sig et øjeblik og bruge sin kreativitet på de idéer, der skal bringe Danmark videre.

Så nej, Margrethe Vestager. Jeg vil ikke twitte din bisque. Jeg vil have, at du tager dig af danskernes problemer og kaster din energi ind i at løse dem.

Leave A Comment

%d bloggers like this: