“I may not always love you” – The Beach Boys er værd at fejre

I may not always love you
But long as there are stars above you
You never need to doubt it
I’ll make you so sure about it

Det er nu 50 år siden The Beach Boys indtog strandene i Californien og surfede ind på hitlisterne. Altid balancerende mellem små sublime pop-symfonier og muzak, mellem kunst og kold kasse.

I en tid med utallige gendannede bands, er Beach Boys måske ikke den sore funklende nyhed. De har ligesoom altid været der i en eller anden inkarnation. Men at store, forskelllige temperementer igen mødes og at poppens skrøbelige geni Brian Wilsom er med, er nu en nyhed, der er værd at slå på tromme for 50 år efter:

Magasinet Mojo har tema om Beach Boys denne måned og går selvfølgelig lige til biddet med særlig fokus på mesterværket “Pet Sounds”. Et album, der med sine store ambitioner, ændrede popmusikken for altid og bl.a. bragte et par englændere ind i helt nye soniske landskaber.

Brian Wilson var manden bag den ambitiøse lyd, og nåede med numre som f.eks. “God only knows” pophimlen. Bare den indledende tekstlinie markerer vist, at vi nu bevæger os ind i nyt land anno 1966:

Mojo har dog et andet nr. som gruppens bedste. Et af de numre, der har været delvist gemt væk på det mytologiske allbum “Smile”, som Brian Wilson udgav med fyrre års forsinkelse:

Leave A Comment

%d bloggers like this: