Den første af fire kvartfinaler: Før Danmark – Polen ved EM 2012 i håndbold

Nu starter EM for alvor! I aften spiller det danske hold den første af fire kvartfinaler mod et polsk hold, der nok er svækket, men som ikke får vanskeligheder ved at presse det danske hold til det yderste. Det er i sandhed knald eller fald, og Polen er ikke en modstander, man skal spøge med. Ligeledes er træner Wenta heller ikke typen, der lægger sig ned. Er det i aften Wilbek spiller Cleverly ud som startjoker?

Toft mod Serbien ved EM 2012

Det burde ikke komme som et kæmpe chok, at det danske hold tabte med to mål til Serbien. I virkeligheden gik den kamp fuldstændig sådan som man kunne forvente det. Der var pres på holdet og dommerne. Det blev intenst, og serberne spillede på alle de tangenter, de havde. Først og fremmest lykkedes det for serberne at trække tempoet helt ud af kampen. Det var godt gjort.

Det danske problem lå i angrebet, hvor der ikke var nok fart på, og hvor de simpelthen brændte for mange skud (16 i alt). To brændte straffekast og adskillige skud på stangen afgjorde den match. Men vi har hele tiden vidst, at dette var et meget sandsynligt scenarie. Kampen mod Serbien var (vurderet før EM) den klart sværeste match. Det må fortsat være vurderingen.

Men nu er der pres på, og i realiteten er der nu fire direkte kvartfinaler forude. Den første i aften mod Polen – og derefter tre kampe i en mellemrunde, der stadig ser mulig ud. Men kampen mod Polen bliver vanskelig, og ligner muligvis den sværeste udfordring af de fire kvartfinaler. Polakkerne er svækkede på målmandsposten, men de har altså fortsat mange dygtige spillere på alle pladser, fremragende skytter og en træner, der ikke er tabt bag en vogn. Han vil vinde, og hvor polakkerne måske nok var i vildrede sidste år i Malmö, er det urealistisk, at det danske hold vil kunne knockoute dem. Det bliver dramatisk – med garanti.

I sidste ende ligger det hele i det danske holds hænder. Wilbek virker en smule presset, og han var kun få minutter om at ringe efter en ven og hente Spellerberg til Beograd. Holdet har heller ikke spillet flydende, men der er ingen grund til panik – med mindre Wilbek har behov for at sætte kaos og ild i den. Det er han nok den optimale til selv at vurdere!

Nøglen til dansk succes i aften handler stadig om fart i spillet – og ikke mindst om at fortsætte det gode forsvar fra kampen mod Serbien. Danskerne skal nok score mål i aften. Det kommer mest til at handle om at forhindre Polen i at score. Og der bliver det spændende at se, hvordan Cleverly (der til daglig trænes af Wenta) kan vise sit værd. Han får nok ikke mange chancer, men det er nu han skal tage dem!

Som optakt er der også video og historier fra tre klassiske kampe mod Polen her. Husk at det starter allerede 18.15.

Mere fra EM 2012 her.

Bogdan Wenta ved EM 2012

Comments
One Response to “Den første af fire kvartfinaler: Før Danmark – Polen ved EM 2012 i håndbold”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] kalde en overdrivelse. Alle håndboldinteresserede ønsker kun det bedste for holdet og der var da ingen med bare en smule håndboldforstand, der kunne bebrejde holdet at de tabte den første kamp til […]Leave A Comment

%d bloggers like this: