Pytlick er en mester – før semifinalen ved VM mod Frankrig

VM

Nu må ’eksperter’ og deltagerne i TV2 Sports Håndboldebatten til at tage nogle fortrydelsespiller og æde et par sommerhatte. Danmark har overrasket alle og er fredag aften klar til at spille semifinale mod Frankring ved VM i håndbold i Brasilien.

Som det eneste ubesejrede hold kan Pytlicks piger fredag aften gå på banen til en semifinale mod et fransk hold, der imponerede stort og slog de russiske favoritter ud af turneringen.

Under ledelse af den gamle mester Krumbholz spiller det franske hold en velkomponeret omgang håndbold bygget på et godt og aggressivt forsvar. Ikke ulig de suveræne franske herrer.

De fleste eksperter har Frankrig som klar favorit. Men de fleste eksperter levnede heller ikke de danske piger nogen chance før turneringen begyndte. Efterhånden virker det næsten som om de mange negative røster inden turneringen har udgjort en væsentlig motivationsfaktor for holdet. Det forstår man. For analyserne har ikke været præcise, og de har generelt overset tre afgørende elementer:

  1. Danmark har en af spillets bedste trænere. Man kan sige, at thurineren ikke har haft så meget at gøre godt med til denne turnering. Men Pytlick (nu med iPad) har bevist, at han er en af dansk håndbolds allerbedste trænere igennem tiden (to gange OL-guld er en god begyndelse). Men denne gang præsterer han næsten på trods og har taget Wilbeks rotationsprincipper ind i holdet. Mod Frankrig møder han også en stor taktiker, og det bliver spændende at se de to spille alle kort ud i hvad, der helt sikkert bliver en taktisk præget affære med få mål.
  2. Den danske talentfabrik. Den foreløbige semifinaleplads er endnu et bevis på, at dansk håndbold simpelthen formår at fostre talenter i en endeløs strøm. Senest har en 19-årig pige skudt sig igennem alle forventninger og vist, at der i dansk håndbold simpelthen strømmer talenter til. Det er et stort cadeau de mange trænere rundt i landet, som hver dag gør en forskel.
  3. Vilje og forsvar kan bære langt. Inde i midten af det danske forsvar står to lyshårede kvinder, som virkelig får delt nogle håndmadder ud. ude på venstre fløj ligger en pige nogle gange og roder rundt på gulvet i jubel. Og inde i målet strækkes armen triumferende i vejret. Det danske hold har vilje og udstråling. Og nok er det ikke altid pænt og kønt, men der kæmpes – og de vinder.

VM

Frankrig er formentlig 60-40 favoritter, men Ulrik Wilbek har bestemt ret i sin konstatering af, at Danmark kan slå Frankrig. Skulle det lykkes at slå Frankrig, er holdet i den første VM-finale siden fantom-holde i 1997. Det er næsten for godt til at være sandt, men en gang imellem sker der mærkelige ting i sport, og nu er de altså kun to kampe fra en medalje!

Lykkes det for holdet at slå sig igennem til en finale, er det en helt utrolig triumf for ikke mindst Jan Pytlick. Han har med sine resultater lukket munden på alle skeptikere.

Leave A Comment

%d bloggers like this: