Japan -> Angola -> Medaljer? Dansk overraskelse på vej ved VM i håndbold

VM i håndbold 2011 i Brasilien

Efter at det danske hold ved VM i håndbold i Brasilien gik igennem den indledende pulje med fem sejre ud af fem mulige, må der være en række af de professionelle eksperter, der skal have varmet ørene lidt røde. På en baggrund af et hav af skadesafbud samt noget klassisk DHF-halløj omkring Kim Jensen, er det lykkedes for det danske hold at vise hvad vilje og talent kan gøre i idræt.

Spillet er ikke flydende, og der er perioder, hvor de har svært ved at komme til mål. Men kampene mod Kroatien og Sverige har vist, at med et stærkt forsvar omkring Mette Melgaard og Louise Svalastog, er der et grundlag, man kan bygge et hold på. Der kommer masser af redninger fra ikke mindst imponerende Christina Pedersen, og der kommer nemme mål på kontra. Det er helt efter opskriften.

En række af de uprøvede kræfter har fået deres internationale gennembrud, og så har vi da slet ikke sagt noget om Louise Burgaard.

VM i håndbold 2011 i Brasilien

Men det danske hold er da skrøbeligt, og der ligger et tonstungt ansvar på en spiller som Trine Troelsen. Pytlick stoler tydeligvis ikke på Pernille Larsen og Stine Jørgensen, og de to stoler tydeligvis heller ikke på sig selv (det hænger nogen gange sammen). Derfor er det Troelsen, der skal trække det store læs på venstre back, og det er hende, som skal tage de svære og pressede skud, når der ikke er så mange ud over Burgaard og Line Jørgensen, der rigtig har modet.

Særlig kampen mod Kroatien viste dog et hold, der havde en enorm moral. Efter 10 minutter var de nede med 0-4. Da gik Troelsen ind og åbnede scoringen, og det danske hold satte sig helt på kampen med enorm vilje. Det er den slags præstationer, man kan bygge videre på.

Og på grund af de fem sejre, står Danmark nu med det, man kun kalde et fantastisk udgangspunkt. I ottendedelsfinalen venter Japan, som blev nr. fire i deres gruppe. Her skal man huske målsætningen om at komme i en kvartfinale. Den virker forbløffende tæt på nu.

Japan er ikke dårlige, men det er udenfor enhver diskussion en kamp som Danmark skal vinde. Mange er derfor allerede begyndt at se videre fra Japan og mod en formodet ‘nem’ kvartfinale mod Angola. Det vil så være en oplagt mulighed for hævn for noget, vi ikke skal komme ind på her!

Alt dette blot for at sige: Man kan kun sige, at der ligger en motorvej åben mod en aldeles overraskende semifinaleplads. Pludselig kan man se kampen om medaljer forude. Og lige præcis dér ligger måske den største fare. For pludselig har holdet ikke ryggen mod muren. Og de skal op imod nogle højest usædvanlige spillestile og nogle kampe, der bliver ujævne, underlige og ikke specielt kønne. Det kræver omstilling oppe i hovedet.

Noget kunne dog tyde på, at dette hold har en masse indebrændt trods-energi, der kan bære dem langt. De vil skabe resultater – på trods. Og som det hele har artet sig, har de overordentlig gode muligheder for at lykkes med det.

VM i håndbold 2011 i Brasilien

Leave A Comment

%d bloggers like this: