Alle tiders bedste danske håndboldspiller er død

Det er med stor sorg, man læser om Jørgen Petersens død. Han fløj som en håndboldengel over KB Hallens gulv og personificerede, med sin helt nytænkende indgang til spillet, det allerbedste i dansk boldsport. Han var hurtig i tanke og bevægelse. Han var kreativ og så huller, hvor andre bare så en rumænsk mur. Og han var dødeligt effektiv.

I stort set alle afstemninger, kommer Jørgen Petersen altid ind som den bedste danske spiller nogensinde – ofte lige foran Mogens Olsen.

Hvis man har set Jørgen Petersen spille, glemmer man det aldrig. DR har dette klip fra kvartfinalen ved VM i 1970 mod tjekkerne, som viser et par glimt af, hvad Jørgen Petersen kunne. I den efterfølgende semifinale valgte Rumænien at banke ham ned i stedet.

Jørgen Petersen i KB Hallen

Jeg nåede aldrig at opleve ham i hans velmagtsdage, mens verden blev lavet om. Men jeg så ham senere – og nåede oven i købet at spille et par kampe med ham. Selv da fløj han over gulvbrædderne og forbi langt yngre modstandere.

For to år siden tjekkede vi ind på et hotel i Metz. Meget hurtigt faldt snakken på håndbold, da det viste sig at hotelejeren havde spillet på det franske landshold med bl.a. Constantini. Da han opdagede, at vi var fra Danmark, råbte han bare “Jorgen Pettersen” højt ud i lokalet og begyndte på en lang historie om en landskamp, hvor Jørgen Petersen havde snørret ham og det franske hold så grundigt, at selv dommerne var i tvivl om, hvordan de skulle agere. Bl.a. havde Petersen lavet vip til sig med en høj dribling ind i feltet, som han så selv løb ind og scorede på.

Med tabet af Jørgen Petersen mister vi ikke bare en fantastisk personlighed og håndboldspiller. Vi mister også en af dansk idræts allermest lysende stjerner.

I forbindelse med research til bogen “Bolsjedrenge og jernhårde ladies” interviewede jeg en række danske håndboldpersonligheder. Blandt dem tidligere landstræner Leif Mikkelsen. I dette klip fra interviewet kan du høre den karismatiske træner fortælle om hans første møde med Jørgen Petersen. De få minutter siger vist det hele:

Æret være Jørgen Petersens minde.

Comments
2 Responses to “Alle tiders bedste danske håndboldspiller er død”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Læs også: Alle tiders bedste danske håndboldspiller er død. […]

  2. […] Tidernes største danske håndboldspiller er død says: November 17, 2011 at 1:11 pm […]Leave A Comment

%d bloggers like this: