Jacqueline Kennedy troede Johnson stod bag mordet i Dallas

Jacqueline Kennedy

Det er noget af en historie Daily Mail nu kan bringe til torvs. På hidtil hemmeligholdte lydoptagelser optaget kort efter mordet i Dallas, fortæller Jacqueline Kennedy hvordan hun tror at Lyndon Johnson i en sammensværgelse med texanske forretningsmænd stod bag mordet i Dallas. Ifølge præsidentfruen var Oswald blot en lille brik i dét spil.

Lydoptagelsen er et interview med den kendte amerikanske historiker Arthur Schlesinger junior, og har ligget gemt væk i Kennedy-biblioteket i Boston. Jacqueline kennedy ønskede at de skulle hemmeligholdes i 50 år efter hendes død, men Caroline Kennedy skulle nu have givet grønt lys for deres offentliggørelse. Det sker i en særlig udsendelse, som ABC angiveligt skulle være klar med i september.

Det er ikke nyt at implicere Johnson og texanske oliefolk omkring mordet. Nogen vil måske ligefrem huske Oliver Stones “Nixon”, hvor der foregår lyssky sager hos Larry Hagman! Men at Jacqueline Kennedy kort efter mordet skulle have lettet sit hjerte om mordet, sidespring osv. er nyt. Det vil utvivlsomt bidrage til et mere nuanceret billede af præsidentfruen, som kun kan blive interessant.

Det har aldrig været helt enkelt at blive klog på Kennedy-familiens reaktion på drabet. Den officielle historie er selvfølgelig, at familien altid har støttet op om Warren-rapportens konklusioner. Men ifølge en række bøger var særlig Robert Kennedy langt fra tryg ved det arbejde, Hoovers FBI udførte. Ligesom han selvsagt var bitter over, at FBI ikke kunne beskytte hans bror mod en angivelig attentatmand, der havde boet i Sovjetunionen og var kendt af FBI.

Hvis den nye optagelse kan kaste nyt lys over familiens reaktion kort tid efter mordet, vil den give os en interessant ny vinkel på sagen. Vi får se i september.

Jacqueline Kennedy

Comments
One Response to “Jacqueline Kennedy troede Johnson stod bag mordet i Dallas”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Fitzgerald Kennedy før og under tiden i Det Hvide Hus. Der var allerede for et stykke tid siden historien om, at hun kort efter mordet i Dallas troede, at Johnson stod bag mordet på hendes mand. Og at dømme efter foromtalen får vi med samtalerne et lidt uvant og meget direkte blik ind i […]Leave A Comment

%d bloggers like this: