God dansk start mod Serbien

Karin Mortensen EM 2010

Der har været masser af grædekor forud for EM. Og selvom Danmark spillede fejende flot i perioder i kampen i går mod Serbien, stopper de nok ikke med at være skeptiske på det danske holds vegne. Man kan f.eks. pege på et dansk angreb i problemer i anden halvleg.

Men når alt det gylle er leveret, så viste det danske hold kort og godt, at de er klar til at spille en afgørende rolle ved dette EM på hjemmebane. Forsvaret er et omdrejningspunkt, og det var i perioder fremragende. Og bag det stod Karin Mortensen på det niveau, hun sidst nåede for præcis otte år siden ved EM 2002 i Århus. På den måde var der tale om noget af en drømmestart i Gigantium. Holdet blomstrede og fik publikum med sig fra start. Og holdets udstråling viste, at her er nogle piger, der vil. Det kan bære dem langt.

Ann Grethte Nørgaard EM 2010

Som påpeget inden slutrunden (og det er ikke raket-videnskab), så har holdet ikke fundet sine ben i det etablerede angrebsspil. Men der var i første halvleg i går mange spændende takter. Ikke mindst viste Lærke Møller i perioder, at hun er ved at være oppe på det niveau, vi ved den unge spiller kan ramme.

Det bliver en kamp mod tiden, om holdet kan spille sig ind på en begejstringbølge og flyve ind i turneringen. Den første store prøve kommer mod Rumænien torsdag. De er gode, de er en af favoritterne, men de kan bestemt slås. Og hvis de skal slås, kan det da ske i et fyldt Gigantium med en velspillende Mortensen. Hvorfor ikke?

PS: Hvor høj er Kviesgaards scoringsprocent egentlig?

Leave A Comment

%d bloggers like this: