Kalenderlysene er tændt – her er tre julesange

Sneen daler, kalenderlysene er tændt, børnene klipper julehjerter og mange voksne kæmper for at holde julen på behørig afstand. Men som selv Dan Turéll måtte sande, er det en kamp man kæmper forgæves. Julen er muligvis satans værk, men den går ikke væk. Så der er ikke andet for, end omfavne den på bedste måde. Og et oplagt sted at starte er med tre julesange, der hvirvler Søren Banjomus af bordet. Se dem her.

Den originale

Jul og Phil Spector er et match made in heaven. Hvorfor ikke gøre det så storladent som muligt? Og Spectors originale julealbum er allerede den standard, alle forsøger at leve op til. Spørg bare Glasvegas, der sidste år prøvede at finde Spectors spøgelse i en rumænsk kirke. Men her er den orignale lyd:

Den højstemte

En jul for en del år siden tilbragte vi en hel del af julen i en bil til og fra Hvidovre Hospital. Dengang var det denne julesang, der holdt humøret oppe og stemningen afgrundsdyb.

i wish that i could walk you home

The Raveonettes har måske tabt lidt højde med tiden. Men når de rammer toner som disse, er der få som dem. De har altid været bedst, når der går optimalt Jørgen Ingemann i den.

Den bedste

Endelig er det umuligt at komme uden om denne sidste fra The Pogues, der hvert eneste år rammer hovedet på julesømmet. Lad den endelig køre, efterhånden som du nærmer dig den 24. december og har brug for at ramme en grundtone anden end stress, æbleskiver og Pyrus.

Husk julehjælpen

Og når vi er ved jul og musik, så lad der endelig gå Sting i den og minde om årets julehjælp. For du er jo alligevel træt af det evindelige gaveræs her i december. Skær bare toppen af det helvede og gør i stedet en forskel hos f.eks. www.moedrehjaelpen.dk.

Du kan også støtte Julehjælp 2010 helt enkelt:
SMS: julegave til 1999 og støt med 150 kroner.

Leave A Comment

%d bloggers like this: