Så er det alvor – optakt til Serbien mod Danmark ved EM 2010

Så begynder EM for alvor. I kampen for en semifinaleplads tror jeg, at de hårdeste kampe faktisk kommer i aften mod Serbien og lørdag mod Island. Det er kampe, Danmark kan vinde. Men det er også kampe, der klart vil vise os, hvor det danske hold står. Nu er det alvor.

Ilic fra Serbien

Serbien bliver ofte karakteriseret som nogle labile håndboldgangstere. Det er også dejlig nemt. Og når man skal spille mod Serbien, handler det ofte om, at det bliver “fysisk”. Sandheden er imidlertid snarere, at Serbien repræsenterer en del af den berømmelige jugoslaviske håndboldskole, og at de efter flere år med manglende resultater nu har samlet en slagkraftig enhed, der vil volde de fleste problemer.

I forhold til kampen ved VM for et år siden er det et noget andet serbisk hold, vi kommer til at møde. Men det handler stadig om et stærkt skydende bagkæde og stort pres ind mod den danske midte. Serberne viste mod Island, at de oven i købet har flere hårdtskydende backer at veksle imellem, hvis det ikke lige kører for en af dem.

En af de store profiler er Momir Ilic fra Kiel, som altid kommer med stort tryk, og som også har et fint blik for stregen. Men der er også Ivan Lapcevic og Aleksandar Stojanovic at tage hensyn til. Og mod Island sprang så pludselig Ivan Stankovic fra Aragon til som den store bomber.

I det helt store billede er Serbien et hold, Danmark skal slå. Får vi to point mod dem, står vi pludselig ganske stabilt på vej ind i mellemrunden. Men mit bud er, at det også er her i indledende runde, vi møder de sværeste modstandere. Serbien og Island er umiddelbart nogle mere vanskelige modstandere ned Rusland, Norge og Kroatien, som vi kender godt og meget ofte også vinder over. Efterhånden er Rusland vel nærmest en ønskemodstander?

På den baggrund er det i aften, at Danmark virkelig kommer på en hård prøve. Wilbek er selvsagt optimalt forberedt, og han og vi andre får for alvor et fingerpeg om, hvor de danske herrer står.

Hold øje med:

  1. Midterforsvaret. Måske det eneste, man for alvor skal lægge mærke til i aften? Kasper Nielsen og Lars Jørgensen er tilbage i midten, og kampen mod Østrig var ingen triumf. Indtil videre har de bestemt ikke vist samme niveau som for to år siden. I aften får de chancen for at løfte sig mod et hold, der kommer med et kæmpe tryk mod midten.
  2. Det danske fløjspil. Serberne dækker kompakt og er ikke nødvendigvis de hurtigste mennesker i benene. Det skal udnyttes til at sætte vores fløje i scene. Det kan godt blive en kamp, hvor Lars Christiansen og Hans Lindberg skal køre rundt med de serbiske målmænd. I det hele taget er fløjspillet en nøgle for Danmark. Her er vi stærkere end de fleste. I aften får vi at se, hvor langt det potentiale rækker.
  3. Den mentale styrke. Serbien viste stor moral og kom tilbage mod Island. Det kan gøre dem farlige, hvis de nu har fået smag for at vinde! Danmark lavede sidste år et fantastisk comeback mod Serbien, og det kan blive en kamp med skiftende føringer, som formentlig ender helt lige til sidst. Det plejer det danske hold at være ganske gode til.

Og som optakt til kampen er her en kort tur på Memory Lane fra sidste års kamp mod Serbien:

TV2 fra kl. 20.00.

Leave A Comment

%d bloggers like this: