Hård kamp i vente – optakt til Østrig mod Danmark ved EM 2010

De forsvarende europamestre mod den upåagtede værtsnation Østrig i EM’s åbningskamp. Det bliver mere vanskeligt, end det lyder.

Østrig

Østrig er ikke en håndboldmæssig sværvægter. Slet ikke. Under normale omstændigheder er det en kamp, som burde betyde en enkel indtræden i en EM-turnering for de forsvarende mestre.

Men åbningskampe er aldrig en nem affære for de danske herrer. Ved VM i 2007 tabte holdet til Ungarn, og da Danmark indledte kampen mod guldet ved EM i Norge for to år siden, blev det også til turneringens eneste nederlag mod netop værtsnationen. Et nederlag vil således ikke være en katastrofe. Måske ligefrem et godt tegn?

Østrig spiller hårdt og brutalt. Det ligner en bevidst satsning på, at man på hjemmebane kan få publikum og dommere med sig. Præcis som det lykkedes for ellers upåagtede Slovenien i 2004. Østrig skal ikke vinde skønhedskonkurrencer eller priser for taktiske raffinnementer.

Det bliver hårdt og med fuld indsats, og så længe de er friske og har figtherånden intakt, kan de blive en hård modstander. Åbningskampens indledning vil formentlig blive ret afgørende for, hvordan kampen vil forme sig. Kan Danmark tidligt få sat nogle kontraer ind, kan gassen gå af den østrigske ballon.

Selvom det bliver udfordrende, er værtsnationen et hold, Danmark bør slå. En god start og to sikre point vil være en fin indledning for det danske hold.

Hold øje med:

  1. Dommerlinjen og spil i overtal. EHF har dikteret en hård kurs overfor det brutale spil. Hvis det giver meget spil i overtal, er der lagt i kakkelovnen til en kamp, der sætter de danske fløje i scene.
  2. Midterforsvaret. Kasper Nielsen og Lars Jørgensen er tilbage i midten. Umiddelbart ikke i samme stålsatte form som for to år siden. Men de får en fin chance for at spille sig ind mod østrigerne.
  3. Den danske bredde og den skydende bagkæde. Wilbek vandt international berømmelse for sin strategi med stadige rotationer i det danske angreb. Hold øje med den danske bredde, og med hvordan spillere som Kasper Søndergaard og Mads Ø. Nielsen kommer ind i spillet.
  4. Den danske vinderpsyke. Wilbeks hold spiller ikke altid flot – men de vinder håndboldkampe. En åbningskamp bliver utvivlsomt endnu en prøvelse i den henseende.

Landstræneren har proklameret, at han ved alt om Østrig, og at ikke eneste østriger kunne komme på hans hold. Han plejer at have meget godt styr på den slags. Kampen i aften er således mest en kamp på det mentale plan. Lad det hele begynde.

TV2 kl. 17.50.

Leave A Comment

%d bloggers like this: