The Scar i 2012? – Joe Scarborough kan være en farlig republikansk outsider

“The time for restraint is upon us — at home, abroad, in our markets and toward our environment. If Republicans once again embrace first principles, they can revive what Russell Kirk called “the forgotten genius of conservatism.”

Joe Scarborough

Efter valgnederlaget i november er det republikanske parti lige nu ved at udarte i sekterisk vanvid, hvor det er Glenn Beck og Rush Limbaugh, der sætter den hadefulde og konspiratoriske dagsorden, som har plaget USA hele sommeren. Meget få har modet til at undsige en agenda, hvor Obama lægges for had som en socialist, der er kommet illegitimt til magten.

Det konservative højre spiller et farligt spil. De prøver at ride på en populistisk usikkerhed over Men det giver også plads til andre stemmer. Der ligger en hel åben bane for en moderne konservativ, der vil undsige den rabiate højrefløj og lægge afstand til hele Bush-æraen.

Sådan en person har republikanerne nu fået i tv-værten Joe Scarborough. Se f.eks. hvad han skrev på sin Twitter profil for nylig:

“Will a GOP Presidential hopeful for 2012 have the courage to condemn Beck in tough terms for saying Barack Obama “hates white people”?”

Man vil måske mene, at en sådan kommentar ikke er revolutionerende i sit indhold. Men i det giftige politiske miljø i USA er Joe Scarborough en befriende anderledes konservativ. Eller som nogen mere kyniske sjæle vil hævde: Den liberales våde drøm om en republikaner.

Amerikanske valg vindes dog på midten, og der vil være en yderst interessant position i at fremstå som et helt nyt, moderat ansigt med nye idéer for USA. F.eks. at klimasagen må være en afgørende konservativ sag. Han er til daglig morgenvært på MSNBC. Han er moderat – og samtidig har han de rette konservative værdier. I 1994 blev han valgt ind i Kongressen fra Florida midt i en ny-konservative bølge, der ramte Bill Clinton. Men siden valgte han at prioritere sin familie, og har i en årrække været en succesfuld konservativ vært et ellers liberalt MSNBC.

Hans program ”Morning Joe” er populært og for nylig udgav han bogen “The Last Best Hope”, som var et originalt bidrag til en ny klassisk konservativ position. Joe Scarborough kender sin Burke, og hans budskab om tilbageholdenhed er som skabt til tiden efter Bush og Lehman Brothers. Det fik for nylig Huffington Post til at nævne Scarborough som et spændende bud på en kandidat til præsidentvalgt i 2012.

Alt det er selvsagt bare ren spekulation. Det interessante er mere, at der kommer en tid efter Glenn Beck frem mod 2012. Og her vil en ny kandidat med nye idéer stå rigtig stærkt. Joe Scarborough kan være en sådan kandidat og hans bog og mediemæssige platform kan være et stærkt afsæt.

Læs hans artikel i Time om konservatismen og se ham nedenfor i hans eget program:

Visit msnbc.com for Breaking News, World News, and News about the Economy

Comments
One Response to “The Scar i 2012? – Joe Scarborough kan være en farlig republikansk outsider”
Leave A Comment

%d bloggers like this: