Legesyge fornøjelser – anmeldelse af Hess Is More på Diskant.dk

Hess Is More er legesyge eletroniske toner, der stikker i utallige retninger og henter ind fra utallige kanaler. Martin Hess bliver kaldt hipsternes favorit. Men på ”Hits” er det tydeligt, at Hess Is More også er lettilgængelige melodier, hvor nye lyttere hurtigt kan træde til og være med på udflugten.

Hess Is MoreAt vi har at gøre med et stort talent i multiinstrumentalsten Mikkel Hess er næsten givet fra de første toner af opsamlingen med den både ironiske og meget sigende titel ”Hits”. Her spilles elektronisk med enormt overblik.

Mikkel Hess folder sig ud i det store ’arty’ format i New York, men Hess Is More er ikke en hengemt raritet fra det elektroniske hjemmebrænderi. Slet ikke. Den på alle måder medrivende single “Ssshhhh” blev ’Ugens undgåelige’ på P3, og på Youtube har nummeret “Yes Boss” snart opnået en halv millon views.

Opsamlingen ”Hits” giver et godt overblik over en stor produktion, der stikker i utallige retninger, og som viser en kunstner med stort overblik og vingefang. Sine steder bliver det måske for legende let for Hess. Der må en velgørende baslinie fra Peter Hook meget gerne vise vejen vejen mod knap så pastelfarvede landskaber.

Men Hess Is More inviterer lytteren med indenfor og på ”Hits” kan man stige på og tage af sted på en interessant tur i det musikalske landskab.

Comments are closed.

%d bloggers like this: