Charles Manson – fyrre år siden 60’erne døde

Se også bogen “Mordet på JFK”.

I disse dage er det fyrre år siden medlemmer af Manson-familien stormede ind i et hus i Los Angeles og myrdede skuespilleren Sharon Tate og fire andre i hendes og Roman Polanskis hus. Dagen efter myrdede de ægteparret LaBianca på bestialsk måde og skrev “Helter Skelter” i blod på køleskabet på vejen ud af deres hus. Nogle af de mest blodige mord i Los Angeles’ historie.

Historien om Manson-familien er en af de mest uhyggelige, jeg nogensinde har læst. Men det er også historien om en aften i august 1969, hvor 60’ernes drømme om frihed og alternativer døde endegyldigt i et vanvittigt orgie af blod. Manson og hans familie slog endegyldigt 60’erne ihjel og viste den helt igennem frygtelige vrangside af 60’ernes drøm.

Mange betragter Charles Manson som den inkarnerede ondskab. Han samlede en kult omkring sig i 60’ernes USA, men inkarnerede snarere den fundamentale ændring fra hippiernes drømme i 1967 til den voldelige virkelighed få år efter. Manson var ingen hippie, men han formåede at misbruge kulturen til at udnytte triste unge skæbner, der ledte efter en smule at hænge fast i. Det var tider for opbrud, og med Manson eksploderede det hele i et voldsorgie.

Stofferne ændrede opfattelsen af virkeligheden, og den kriminelle Charles Manson med de store kunstnerambitioner vendte sin frustration til en vanvittig vision om et “Helter Skelter”. En mareridtsudgave af 60’ernes frihedsdrømme udlevet med blodige knive i hånden.

Jeg læste for mange år siden anklager Vincent Bugliosis bog “Helter Skelter“, som beskriver sagen. Det er uden sammenligning den mest uhyggelige bog, jeg nogensinde har læst. Men den kan anbefales i denne anledning.

Manson blev oprindelig dødsdømt, men slap med livet i behold, da hans dom blev omstødt til en livstidsdom. Siden er han blevet symbolet på 60’ernes vrangside og inkarneret ondskab. En rolle han ikke har problemer med at spille. Han sidder stadig inde sammen med hans kvindelige mordere.

Visit msnbc.com for Breaking News, World News, and News about the Economy

Comments
3 Responses to “Charles Manson – fyrre år siden 60’erne døde”
  1. whoah this weblog is wonderful i really like reading your posts.

    Keep up the good work! You realize, many individuals are hunting
    around for this info, you can aid them greatly.

Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] så aktivt med symboikken fra sangen ‘Revolution 9‘ så kort efter årsdagen for Charles Manson gruppens morderiske Helter Skelter. Marketingfolkene har formentlig mest tænkt i 09.09.09 som en virkningsfuld […]

  2. […] blev verdenskendt som anklageren, der fik Charles Manson og hans ‘familie’ dømt. Siden har han begået flere velskrevne bøger om virkelige kriminalsager, og i 2007 kom så hans […]Leave A Comment

%d bloggers like this: