Er dansk håndbold ved at falde fra hinanden?

Wilbek truer med at gå

I det nye Lalandia i Billund ser dansk håndbold lige så stille ud til at falde fra hinanden. Spillere og forbund kan ikke finde hinanden i en lønforhandling, og imens truer både landstræneren og hovedsponsoren med at trække sig. Det kan være tom teatertorden. Men oven på hele farcen med herrernes slutspil ligner det efterhånden en klar tendes. DHF laver for mange kostbare fejl. Fejl der truer med at ramme den ellers populære sport meget hårdt.

Denne uge skulle de danske herrer have brugt til at spille sig ind på hinanden. Over et helt år har landstræneren og holdet kun meget få dage sammen til at forberede sig til de store slutrunder. Og nu røg denne uge på gulvet, fordi spillere og forbundet ikke kunne finde hinanden i en løforhandling. I stedet er det hele endt med, at alle er sure.

Hvor man burde have ordnet forhandlingerne inden Lalandia, så truer den fejlslagne dialog nu hele holdet. Det er kort og godt amatøragtigt. Håndbold er en stor forretning, og der er mange interesser involveret. Derfor går det ikke med en så amatøragtig fremfærd. Denne katastrofale uge kunne man have forudset, hvis blot DHF havde talt lidt uformelt med Hvidt inden de mødtes. Sværere er det ikke.

Og når man oven i det lægger hele det farceagtige forløb med herrernes slutspil og Spellerbergs idiotiske udtalelser, er det altså et billede på et forbund, der ikke er sin opgave voksen. Det kan godt være, de måske har gode argumenter i forhold til spillerne. Men alt det her skal slet ikke køres i medierne og med holdet, træneren og sponsoren som gidsel.

Lederne i dansk håndbold må da snart have lært at alt denne dårlige omtale og amatøragtige optræden kun skader sporten, og gør den vare, som alle lever af at sælge, mindre værd. Det bliver mindre interessant at være sponsor, og varen på tv bliver også markant mindre interessant.

Det er samtidig endnu mere underligt, når dansk håndbold faktisk står i en fin position. Viborg har lige vundet Champions league og hos herrerne har man netop afviklet et slutspil, der med stor spænding og højt niveau var en fornøjelse at følge. Niveauet er højt, og der bliver arbejdet med stor intensistet.

At forbundet ønsker at gå linen ud og smide det på et gulv i Billund forekommer absurd. Det burde de have ordnet på forhånd, og kan de ikke det, bør de fortsætte samtalerne efter træningen. Nu står alle bare tilbage som tabere.

Comments
One Response to “Er dansk håndbold ved at falde fra hinanden?”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] og Mikkel Hansen har der været masser af turbulens udenfor banen. Og så har vi slet ikke nævnt sommerens dramatiske konfrontation mellem spillerne og forbundet. Det har været turbulent, og Ulrik Wilbek har ikke haft optimale betingelser i sin […]Leave A Comment

%d bloggers like this: