Ingenting Någonsin med den store Kent Box

Fra www.kent.nu

Op til jul udgav Kent deres samlede værker i form af en velpostret box med (næsten) alle udgivne numre fra drengene fra (Eskils)Tuna. En kærkommen lejlighed til at dykke ned i 133 numre fra 1991 til 2008. En stor produktion og med sådan en box også et egentligt værk, man dykker ned i. Og skulle man tro, at boxen markerer en form for afslutning, sluttede Kent året af med at slippe det nye nummer “På drift” gratis fra Kent.nu.

Det er således et band med fortsatte ambitioner, man stifter bekendtskab med på boxen. Det er ofte blevet fremhævet, at Kent kunne være en slags nordisk Radiohead, som formår at forene nordisk melankoli med noget melodisk indie. Når man hører boxen, møder man i hvert fald et band, der undervejs har differentieret udtrykket, men som holder fast i en guitarbaseret kerne og forsanger Jocke Bergs fine tester.

Jeg har altid ment at store bands skal måles på deres B-sider og de numre, de undervejs kasserer. Hvis det er målestokken her, må Kent placeres højt oppe. B-sider som “Chans”, “Vinternoll2”, “Nihilisten” eller “Spökstad” ville mange nok gerne have haft på de egentlige albums. Hvis man primært kender Kent fra de respektive albums, er der således en hel guldgrube at hente på boxen med nordens største rockband. Boxen indeholder 133 begrundelser for sidstnævnte påstand.

Leave A Comment

%d bloggers like this: