VM begynder først i aften

Kasper Hvidt fra www.ihf.info

Det er meget enkelt: Danmark skal vinde i aften mod Makedonien.

Man kan også sige det på denne måde: Hvis europamestrene ikke kan slå Makedonien, bør de også være færdige ved VM.

Kampen mod Polen i går kan bestemt rubriceres som ‘en svipser’. Det var reelt starten af 1. halvleg som afgjorde sagerne, da Lars Christiansen brændte straffe og ripost, Mikkel Hansen intet ramte og Michael Knudsen brændte fra stregen. Så var stilen lagt, og da så både deres højre og venstre fløj fintede sig forbi, lå Danmark nede. At det overhovedet lykkedes at komme tilbage igen var en flot præstation af den slags, som giver en vis optimisme. Det sluttede heldigvis ikke som det startede.

Derfor kan vi tillade os at være nogenlunde optimistiske før kampen mod Makedonien. Men skal vi fastholde, at kampen mod Polen som ‘en svipser’ kræver det en sejr i aften. Kort og godt.

Det var bekymrende, at holdt i den grad faldt sammen, da det gjaldt. De er nu blevet presset to gange mod henholdsvis Serbien og Polen. Og begge gange med store udfald i 1. halvleg. Det holder ikke i en lang turnering. Heldigvis er der tid og plads til udfald. Sagen er bare den, at i aften mod Makedonien skal den være der.

Kiril Lazarov fra www.ihf.info

Der bør dog være gode muligheder. Med Kiril Lazarov har makedonerne en storskytte. Men det er også en skytte, der har mange ‘billetter’. Han får lov at skyde meget. Indtil videre har han haft 102 skud i hele turneringen. Det er så også resulteret i hele 62 mål. Men får vi presset ham, gør det ikke noget at han scorer 10 mål. Vi skal bare sørge for at lukke ned for hans øvrige muligheder – og så få løbet nogle kontraer.

Først som sidst er vi tilbage ved det evigt tilbagevendende forsvarstema. Det er i perioder aldeles skrøbeligt, og vore to målmænd har ikke haft nogen stor turnering. Kasper Hvidt har haft svære betingelser, men der er alligevel lang vej op til EM-niveauet. Det ved han bedre end nogen anden selv.

Men man kan også sige det sådan her: Det er først i aften, at VM begynder for alvor for Danmark. Det er nu, holdet skal være der.

Leave A Comment

%d bloggers like this: