Ingen skud fra græshøjen foran Kennedy – Discovery Channel fremlægger nye tekniske argumenter

I forbindelse med årsdagen for mordet på John F. Kennedy fremlægger Discovery Channel nu nye tekniske argumenter og undersøgelser, som synes at udelukke et skud fra græshøjen foran Kennedy.

Det sker i en udsendelse, hvor Discovery har genskabt hele mordpladsen – både fysisk og virtuelt. Skarpskytter har skudt mod en modelbil og ud fra bl.a. analyser af den retning blodet fra Kennedys hovede rammer bilen, konkluderer udsendelsen, at skuddene er kommet bagfra, og at de er i fin overensstemmelse med skud fra Skolebogslageret.

I omtalen af programmet fremgår det dog ikke, hvordan disse nye resultater sammenlignes de originale spor i limousinen. Som bekendt blev bilen vasket ganske kort efter mordet. Det forlyder heller ikke om de har forsøgt sig med det angivelige mordvåben og måske ligefrem afprøvet den afgørende tidsramme for skuddene.

Udsendelsen anvender tillige ny 3D-grafik, som tidligere har givet interessante resultater i analysen af skudvinkler, og som har været anvendt til en meget effektiv argumentation mod den såkaldte ‘magiske kugle’.

Det er spændende med disse nye teknikker. Om de har den store indflydelse, er straks mere usikkert.

Læs artikel her.
– Se Discoverys blog-post om udsendelsen her.

Comments
21 Responses to “Ingen skud fra græshøjen foran Kennedy – Discovery Channel fremlægger nye tekniske argumenter”
 1. Thomas T. Sørensen says:

  Hejsa.

  Dale Myers har lavet en forfalsket version af “The magic bullet teroi” hvor han via pc 3D animation prøver, at overbevise folk om, at Oswall var den eneste skytte. Ydre mere er det Discovery channel der sender programmet. Jeg har kontaktet en mand i usa som hedder Bob Harris der har en channel på Youtube, han har bevist, at Dale Myers og Discovery channel’s teorier og animationer er forkerte og dermed er med til, at skjule de rigtige beviser om konspiration teori. Han skriver også tilbage til mig, at Dale Myers har prøvet, at stævne Youtube hvis de ikke fjernede en bestemt film hvor en Bob Harris prøver, at modvis hans teori.

  MVH
  Thomas T. Sørensen

 2. tlade says:

  Hej Thomas.

  Tak for dit indlæg her. Kan du ikke prøve at beskrive, hvori problemerne med Dale Myers ligger? Så vidt jeg har forstået dem, handler det om placeringerne i limousinen, er det ikke rigtigt?

  Thomas

 3. Thomas T. Sørensen says:

  Hej Thomas.

  Jo, det er rigtigt forstået. I Dale Myers’s 3D animation har han været nød til, at placere Connelly længere ind mod midten af limousinen i forhold til Kennedy for, at få “the magic bullet teroi” til, at passe. Hvis ikke så vil det jo betyde, at der mindst var skudt fire gange.

  Dette link er til den film som Bob Harris har lavet omkring Dale Myers 3D animation, og som Dale Myers efterfølgende har prøvet, at få Youtube til, at slette fra deres side: http://www.youtube.com/watch?v=kJrH62TkCWE.

  MVH
  Thomas T. Sørensen

 4. Thomas T. Sørensen says:

  Jeg har vedhæftet et meget interessant klip fra “Inside the target car”. Hvor der bliver testet tre skud fra forskellige vinkler, og konkludere udfra dem, at skudende kom bagfra. Klippet jeg har vedhæftet viser, at der blev testet et fjere skud som ikke kom med i Discovery channel’s program. Man kan nu spøreg sig selv hvorfor det klip ikke kom med?

  http://www.youtube.com/watch?v=UMiDLIW0wqI

  MVH
  Thomas T. Sørensen

 5. Kurt says:

  Hejsa,

  Nu drejede programmet på Discovery sig jo netop ikke om “the magic bullet”, men om det dødelige hovedskud. Så hvorfor Thomas T. drager det ind i debatten er lidt uklart.

  Men forøvrigt tror jeg nok, at Dale Mayers er betydelig mere vederhæftig end konspirationsteoretikeren Bob Harris.

  Endelig må det vel påpeges, at der virkelig ville være tale om en “magisk kugle”, hvis den IKKE havde ramt John Connolly. For hvor var kuglen så forsvundet hen? Man fandt jo ingen anden kugle i bilen eller huller efter et større projektil, men kun småskader efter fragmenter.

  Men selvfølgelig – konspirationsteoretikerne vil jo nok argumentere med at “dark secret forces” har fjernet bevismaterialet ligesom de har forfalsket obduktionsbillederne og zapruderfilmen – suk.

  Mvh.

  Kurt Sørensen

 6. Kurt says:

  Til Thomas L.

  Er du helt sikker på, at den 3D grafik du omtaler, talte imod single bullet teorien? Mit indtryk er, at det stik modsatte var tilfældet.

  Mig bekendt har et tidligere program på Discovery behandlet emnet og der kom konklusionen ud med en bekræftelse – ligesom Dale Mayers studier.

  Mvh.

  Kurt Sørensen

 7. tlade says:

  Hej Kurt.

  Sådan som jeg i sin tid forstod Dale Myers, så var det et ganske vægtigt argument for SBT. Og jeg fandt personligt, at det virkede overbevisende. Dog handler det alt sammen om de forudsætninger, man sætter op for den slags forsøg eller grafik. Og dem er jeg mere i tvivl om.

  Thomas

 8. Thomas T. Sørensen says:

  Hej Kurt S.

  Til spørgsmålet omkring “the magic bullet” og hvis kulen ikke havde ramt Connelly. Jeg tror ikke, at den første kugle ramte Connelly. Den gik igennem Kennedy og forsatte ind i instrument brattet på limo’en. De sidste to skud kommer næsten samtidig. Der bliver skudt bag fra og går forbi kennedy og rammet Connelly i stedet. Samtidig bliver der skudt fra græs højen som bliver det fatale hoved skud.
  Angående fundende genstande i limo’en, så tror jeg, at fordi limo’en blev fjernet af Secret service og transporteret til et hemligt sted, var fordi de blev nød til, at fjerne de skud huller som var kommet. På limo’en blev der udskiftet alt, lige fra ny forrude, spejl i forruden og instrument bret.
  Angående de to sidste skud, studer Zapruder filmen. “Frame” 224 bliver Kennedy ramt første gang, men gå lige forbi Connelly’s venstra skulder. Det er derfor han reagere som han gør. Se “frame” 229.
  “Frame” 313 det fatale hoved skud som rammer Kennedy i mellem øre og tenning. Det er først ved “frame” 320/321, at Connely bliver ramt bagfra. Og ja, jeg tror, at Zapruder filmen er blevet rette til. Hvis ikke jeg husker fejl, så var det først i 1975, at den blev vist for offentligheden. Sjovt nu når mordet fandt sted i 1963?

  MVH
  Thomas T. Sørensen

 9. Bettina G says:

  Hej Thomas T.

  Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvor du har de oplysninger fra mht fjernelse af køretøjet osv. Jeg skriver nemlig en stor opgave om dette emne, så jeg synes det kunne være interessant at bringe med, da jeg skal vurdere hvilken teori der er mest sandsynlig.
  Et enkelt spørgsmål: skuddet fra græs højen – er det forfra?

  Men vil meget gerne vide hvor du har dine informationer fra.

  MVH Bettina

 10. Bettina G says:

  En lille rettelse til forrige kommentar:
  det er hvilken teori JEG finder mest sandsynlig..

 11. Kurt says:

  Hej igen.

  Til Thomas L. Vi synes så at være enige – det var det lille ord “mod” der forvirrede – der skulle så stå “for”?

  Til Thomas T. Jeg ved næsten ikke om jeg orker at kommentere..

  Så jeg vil nøjes med en kommentar til den sidste bemærkning om at filmen først blev vist for offentligheden i 1975, det er jo længe efter 1963 hvor mordet blev begået. Er det så ikke tegn på en konspiration?

  Ja, jeg ved godt, at det virker underligt for dagens unge mennesker som hygger sig med at lægge “happy slapping” på nettet 5 minutter efter den muntre begivenhed.

  For os lidt ældre, der har oplevet en anden tid er det ikke så underligt. Tro det eller ej, men way back var der faktisk noget der hed anstændighed; hvad kan man vise og hvad man ikke kan vise på TV.

  Her var der tale om en film der viste hvorledes en afholdt præsident på grusom vis fik hjernen bogstavelig talt blæst ud. Det var selvfølgelig ikke på tale at vise sådanne billeder på TV..

  Sådan var tiden den gang. Moralen i dag er en anden og det kan ikke forventes at yngre mennesker forstår dette. Men sådan var det altså.

  Mvh.

  Kurt Sørensen

 12. Kurt says:

  Til Bettina,

  Må jeg anbefale et par websider:

  http://mcadams.posc.mu.edu/home.htm/

  http://davidvonpein.blogspot.com/

  Der er tale om særdeles gennemarbejdede artikler på disse sider, som det kan anbefales at studere grundigt som en sund modvægt til de mere sensationelle påstande man ser talløse steder på nettet.

  De fleste konspirations påstande adresseres grundigt og med sund logik, noget man alt for ofte savner på konspirationssiderne.

  Mvh.

  Kurt

 13. Mark Ulrik says:

  Bettina,

  Du kan finde mange oplysninger om limousinen på Pamela McElwain-Browns hjemmeside:

  http://www.in-broad-daylight.com/

  Vh, Mark

 14. Thomas T. Sørensen says:

  Til Bettina.

  Jeg vil anbefale, at du ser filmen “The men who killed kennedy”.

  Til Kurt

  Man kan hurtigt blive forvirret over hvad der egentligt er sandt og hvad der er opspind i denne sag, og din forklaring omkring Zapruder filmen ikke blev vist offentligt før midt 70 kan også være sandt, men der er lavet mange undersøgelser og tests på filmen hvor konklusionen er, at den er blevet klippet i, så jeg kan kun tvivle. Der er også så mange spørgsmål som stadig ikke er besvaret og så mange mystiske ting der skete den gang, at jeg kan kun tvivle på, at den offentlige forklaring er den rigtige.

  MVH Thomas T. Sørensen

 15. Mark Ulrik says:

  Thomas,

  Ret beset er TMWKK ikke en film, men en serie tv-dokumentarer – af en noget svingende kvalitet (for nu at sige det pænt). Det er iøvrigt fint af dig at erkende, at du måske er en anelse forvirret. Mange af os andre har også engang været overbevist om, at der var ugler i mosen.

  Vh, Mark

 16. Thomas T. Sørensen says:

  Hej igen.

  Jeg er i gang med, at se en serie på youtube som hedder “The Mysterious Death of Number Thirty-Five” af forfatter Pat Speer. Det er en meget spændende serie som jeg også vil anbefale.

  Mark, der er nogle ting omkring Oswald og TSBD som ikke hænger sammen. Jeg har skrevet et par ting ned:

  Vi kan ikke alle se bort fra de sidste-øjebliks-ændringer til bilkortege sikkerhed, som fjernes præsidentens beskyttelsesniveau.

  Vi kan ikke alle se bort fra, at to rifler blev bragt ind i bygningen to dage efter bilkortege ruten blev offentliggjort i Dallas papirer.

  Vi kan ikke alle se bort fra, at den riffel i BY foto havde nederst monteringer til bændler og TSBD riffelen havde side monterer.

  Vi kan ikke alle se bort fra, at de riffel patroner fundet på sjette etage i TSBD havde været i andre rifler.

  Vi kan ikke ignorere, at ingen så ham bringe en pakke i bygningen.

  MVH
  Thomas T. Sørensen

  Vi kan ikke ignorere, at ingen så ham affyre riffel.

  Vi kan ikke ignorere, at den riffel aldrig blev kontrolleret for at se, om den var blevet fyret.

  Vi kan ikke ignorere, at der ingen beviser for, at Oswald nogensinde købt ammunition til nogen våben.

  Vi kan ikke ignorere, at der ingen beviser for, at Oswald nogensinde havde ladet riflens klip / ammuntion.

  Det er nogleaf de ting, som du er nødt til at ignorere for at tro, at Oswald-gjorde-det.

 17. Mark Ulrik says:

  > Mark, der er nogle ting omkring Oswald og TSBD som ikke hænger sammen. Jeg har skrevet et par ting ned:
  >
  > Vi kan ikke alle se bort fra:
  >
  > 1) de sidste-øjebliks-ændringer til bilkortege sikkerhed, som fjernes præsidentens beskyttelsesniveau.

  Så vidt jeg husker, kritiserede både WC og HSCA sikkerhedsforanstaltningerne, og Secret Service lærte vel også selv af episoden. Hvor mange amerikanske præsidenter efter nummer 35 har du forresten set køre i åben bil?

  > 2) at to rifler blev bragt ind i bygningen to dage efter bilkortege ruten blev offentliggjort i Dallas papirer.

  Oswald hævdede efter mordet, at han et par dage forinden havde set to rifler på chefens kontor. Det viste sig, at en kollega havde købt dem til sig selv og sin søn i frokostpausen. Held og lykke med at påvise, at de havde noget som helst med mordet at gøre.

  > 3) at den riffel i BY foto havde nederst monteringer til bændler og TSBD riffelen havde side monterer.

  For det første er billedet ikke helt tydeligt; for det andet kan det forreste rembøjlebeslag på 91/38’eren nemt vendes. Hvis bøljen sad i højre side, da billedet blev taget, kan vinkel og tyngekraft have fået det til at se ud, som om den sad nederst på skæftet.

  > 4) at de riffel patroner fundet på sjette etage i TSBD havde været i andre rifler.

  Den bliver du nødt til at forklare nærmere. Mente FBI’s eksperter ikke, at de var affyret i Oswalds riffel?

  PS: På dansk er sixth floor almindeligvis = femte etage/sal.

  > Vi kan ikke ignorere:
  >
  > 5) at ingen så ham bringe en pakke i bygningen.

  Burde nogen nødvendigvis have lagt mærke til dette? Hvor blev pakken af, hvis Oswald ikke tog den med sig ind i bygningen? Blev andre end Oswald set medbringende pakker?

  > 6) at ingen så ham affyre riffel.

  Brennan påstod, at han gjorde. Kender du andre end Oswald, der blev set skyde efter Kennedy?

  > 7) at den riffel aldrig blev kontrolleret for at se, om den var blevet fyret.

  Er der nogen pålidelig måde at finde ud af, hvornår et skydevåben sidst har været brugt?

  > 8) at der ingen beviser for, at Oswald nogensinde købt ammunition til nogen våben.

  Så vidt jeg husker, er det heller ikke klart, hvor han har købt/fået/stjålet klippet og remmen. Betyder det, at vi skal frikende ham?

  > 9) at der ingen beviser for, at Oswald nogensinde havde ladet riflens klip / ammuntion.

  Bortset fra, at de blev fundet i hans riffel, mener du?

  > Det er nogleaf de ting, som du er nødt til at ignorere for at tro, at Oswald-gjorde-det.

  Jeg er temmelig sikker på, at Oswald var alene om mordet. Selvfølgelig er der løse ender og andre (potentielt) forvirrende ting, men jeg mener ikke, at det er nødvendigt (bevidst eller ubevidst) at ignorere noget.

 18. tlade says:

  Tak for fremragende dialog her. Dejligt at se.

  Til Bettina og andre havde jeg lige denne kommentar:

  Jeg vil ikke anbefale “The Men Who Killed Kennedy”. Dertil er der for mange ‘afsløringer’, ’tilståelser’ og konklusioner.

  Hvis du skal starte, vil jeg i stedet foreslå denne dokumentar fra 1988 med Walter Cronkite
  http://www.youtube.com/watch?v=dfHwxv-hRhU

  Og i al ubeskedenhed synes jeg nu også at DR2’s Temalørdag fra 2003 blev gamle vellykket. Ole Retsbo lavede en gamle fin og afbalanceret udsendelse. Han endte hos Gus Russo, og det er nok ikke nogen helt dårlig slutning:
  http://www.dr.dk/DR2/Temaaften/Udsendelser/lørdag/2003/20060307110016.htm

  De bedste hilsener,
  Thomas Ladegaard

 19. Bettina says:

  Hej igen..
  Ville bare sige tak for hjælpen 🙂 Jeg fik afleveret min opgave i går, og håber selvfølgelig på det bedste…

 20. Mark Ulrik says:

  Hej Bettina,

  Du nævnte ikke i hvilken, og ingen af os fik spurgt, men din opgave indgår vel i en eller anden uddannelsesmæssig sammenhæng(?) Medmindre “CSI” er kommet på skoleskemaet, har jeg svært ved at komme i tanker om fagområder, hvor retningen af skuddene i Dealey Plaza er relevante.

  Hvilken konklusion nåede du forresten frem til?

  Vh, Mark

 21. Bettina says:

  Hej Mark,

  Jeg går i 3.g og har skrevet om mordet på John F. Kennedy i min studieretningsopgave. Jeg brugte Warren kommissions rapport og Jim Garrisons bog “On the trail of the assassins” som kilder til min analyse.
  I denne forbindelse brugte jeg også manuskriptet til Oliver Stones film “JFK”. Jeg kom frem til, at jeg ikke troede på “one bullet/magic bullet” teorien, men er heller ikke 100% enig med Jim Garrison, samt at jeg synes Oliver Stone overdriver en del i sin film.
  Jeg har ikke brugt så mange internet-kilder, og det var ikke helt med vilje, men fik meget tralvt til sidst..

Leave A Comment

%d bloggers like this: