“Kill Him” – Republikanerne spiller et forudsigeligt men farligt spil

Fra www.politico.comI takt med Dow Jones’ frie fald skruer McCains kampagne voldsomt op for de personlige angreb. Lige nu ligger Dow Jones i niveauet omkring 8400 kort før weekenden, og sammen med meningsmålingernes klare føring til Obama (51-41 hos Gallup) har den økonomiske krise udløst en forudsigelig skingerhed i den republikanske kampagne.

McCain og Palin gør alt for at tale forbi den økonomiske krise, der tydeligvis er kommet meget uvekvemt for dem. I stedet gør de alt for at sætte en alternativ dagsorden. En dagsorden der handler om at spille på frygten for den ukendte Obama. Kan man virkelig stole på ham?

Helt forudsigeligt har republikanerne nu spillet Ayers-kortet og forsøgt at sammenkæde Obama med en gammel venstreorienteret terrorist fra 60’ernes overdrev. Det er delvist lykkedes. Men kun delvist. Godt nok spiller Fox News med et stykke ad vejen, men selv Bill O’Reilly havde svært ved at komme udenom, at økonomien nok var et vigtigere emne. Se Jon Stewart kommentere et fantastisk sammenklip fra Fox News:McCain har brugt Ayers-angrebet i flere dage nu ved sine valgmøder ude i landet. Og den går rent hjem hos tilhængerne. Faktisk i en grad der virkelig er bekymrende. Publikum råber “Traitor” efter Obama, og ved et valgmøde kunne man efter sigende høre en tilhører råbe “Kill him”. Det efterforsker Secret Service nu.

Det er bekymrende, at republikanerne oven på den økonomiske krise nu går efter en fuldstændig hadefuld afslutning på valget. Med USA’s ulykkelige historie fyldt til randen af politisk vold, er det ikke klogt at spille så hadefuldt ud. Det var præcis den kritik, Hillary Clinton med rette måtte tage imod tidligere på året. Ifølge John Kerry er denne negative kampagne mod “Barack Hussein Osama” direkte diskvalificerende, og målinger viser, at strategien overhovedet ikke virker overfor andre end de allerede trofaste republikanere. Men de er til gengæld også helt oppe at ringe. Se f.eks. dette eksempel herunder fra et vælgermøde i denne uge for McCain:

Kønt er det ikke, og man kan håbe på, at det ikke er hadet fra valgkampen i 1972, der skal afgøre dysten mellem Obama og McCain, men i stedet at det kommer til at handle om gode politiske idéer. Meningsmålinger kunne pege i retning af et demokratisk jordskred. Sådan går det næppe. Men det er forhåbentlig “Change”, der er kodeordet denne gang.

Leave A Comment

%d bloggers like this: