Negativ kampagne forude – men Obama har solid føring i ryggen frem mod den anden debat tirsdag

Tirsdag aften mødes John McCain og Barack Obama i den den anden af tre dueller forud for præsidentvalget. Tirsdagens debat handler om økonomien. Kandidaterne går ind til denne anden debat med en klar føring til Obama. Den næsten desperate økonomiske situation har på alle måder kastet republikanerne ud i en stor krise, og for et par dage siden trk de simpelthen hele deres kampagne ud af Michigan. Obama fører, og han har flere penge. Ikke blot er kortet over valgmænd for de enkelte stater ændret markant til Obamas fordel, hvor han fører i mange af de afgørende stater. Nu står demokraterne også til at kunne opnå hele 60 senatorer i november.

McCain spiller nu et mere defensivt spil, hvor hans strategi må være at holde de stater, Bush vandt i 2004. Søndagens ‘Meet The Press’ har et fremragende overblik over situationen, som den ser ud lige nu:

Going negative – Guilt by association

Men republikanerne kan nå det endnu. Den konservative kommentator Bill Kristol holder fanen højt, og minder om at Obamas føring historisk set kan hentes.

Skal det ske, er den oplagte mulighed at gå fuldstændig negativt efter Obama og hans personlige integretitet og historie. Det er allerede i gang. Palin har her i weekenden forsøgt at genoplive den gamle historie om Obamas forbindelse til professor William Ayers, der i 60’erne og 70’erne var en del af den radikale venstrefløjsgruppe Weathermen, der stod bag 12 bombeangreb.

Angrebet har været ventet, og der er intet nyt i historien. Men den kan bruges til effektivt at skabe tvivl om Obamas dømmekraft og patriotisme. Med kun en måned tilbage af valgkampen vil vi se demokraterne fortsætte deres linie om McCain som Bush nr. 3, mens reublikanerne vil gå efter Obamas person. Det forekommer at være deres bedste og måske eneste chance. Men der er lang vej igen, og der kan altid komme en ‘October Surprise’, som pludselig kan ændre sagernes gang. Lige nu arbejder tiden for Obama.

Leave A Comment

%d bloggers like this: