3 dage til den første debat: McCain kan være glad for at den første debat ikke handler om økonomi

På fredag mødes McCain og Obama til den første af tre debatter. Duellen finder sted på The University of Mississippi, og ifølge aftalen mellem de to kampagner er emnet for debatten “Foreign policy and national security issues”.

Det vil Obamas folk utvivlsomt ærgre sig over i en uge, hvor Obama virlkelig har momentum oven på den finansielle sektors nedsmeltning. I et gennemsnit over de seneste meningsmålinger er Obama nu oppe med tre procentpoint. Men i de vigtigste stater er det helt åbent. F.eks. fører McCain fortsat med 1 i Ohio. Så selvom momentum er hos Obama lige nu, er der ingen tvivl om, at det bliver spændende til det sidste, og at vi for tredje gang i træk kommer ned på helt enkelte stater sent ud på valgnatten.

De præsidentielle debatter har foregået i århundreder. Men det var først i 1960, at tv for alvor blev det medie, der kunne være med til at afgøre en valgkamp. Opgøret mellem Nixon og Kennedy på tv er blevet legendarisk, fordi det viste en ung kandidat, der tog det nye medie alvorligt, overfor en ældre og mere erfaren kandidat, der ikke ville lade sig sminke og generelt ikke tog mediet alvorligt. Det afgjorde måske valgkampen i 1960:


ARCHISTORY Kennedy VS Nixon Debate I 1960

Leave A Comment

%d bloggers like this: