Mikkel Hansen reddede et skrantende dansk OL-håb – se målet her

>Han står og siger til mig: Jeg sætter den op i hjørnet, Jørgensen. Se nu bare efter, jeg sætter den op i hjørnet, Jørgensen. Og jeg tænker: Okay, det glæder jeg mig til at se. Bum, sidder den oppe i hjørnet. – Lars Jørgensen til TV2.dk.

Undervejs var det en helt igennem skrækkelig håndboldkamp. Hvor nederlaget til Korea da var til at leve med, var spillet mod Rusland helt igennem forfærdeligt. Stort set intet fungerede, og begge hold spillede febrilsk, nervøst og med masser af fejl. Det var slemt at se på, og det lå ligesom i luften, at det her her var endnu en historie om en dansk nedtur. En slags Tunesien om igen.

Men det her hold og dets træner vil åbenbart noget helt andet. Man kom til at tænke på en anden turnering for længe siden og en forfærdelig kamp mod Ukraine, der endte med et fantastisk mål af Camilla Andersen til sidst. Mikkel Hansens mål kan gå hen og blive et af den type historiske øjeblikke. Det er allerede en ‘instant classic’. Tiden må vise, om det også er målet, der for alvor sætter Danmark i gang i turneringen.

Forude venter Tyskland og Island. To gode hold – men begge med nederlag i baggagen. Under normale omstændigheder ville det være en god situation for Danmark. Det tør man endnu ikke håbe på. Men som Wilbek har sagt det i dag, skal vi ikke over og møde Frankrig i en kvartfinale. Under nogen omstændigheder!

Der er masser af problemer i det danske spil, og skal vi videre i de kommende to kampe, skal der fokuseres på tre markante ting:

1. Forsvar, forsvar, forsvar. Vores helt stærke side ved EM er helt ved siden af sig selv. Faktisk har Kasper Hvidt klaret det godt, men forsvaret foran ham svigter fuldstændig. Hvis ikke det ændres, kommer Danmark ikke langt.
2. Enkelte spillere hænger mangler at træde rigtigt ind i turneringen. F.eks. har Hans Lindberg ikke præsteret på vanligt niveau, og i dag sidder Wilbek nok og tænker videre over beslutningen om kun at tage ham med. Joachim Boldsen kæmper som altid, men har ikke været den store rorgænger, og der er flere som ikke rigtig er spillet ind i turneringen. De skal op i niveau.
3. Spilkonceptet virker usammenhængende. Der prøves rigtig meget i opstillingerne som altid. Men det hele virker uvant famlende. Der skal meget mere struktur på.

Alt dette kan ændres, Danmark er traditionelt dårlige startere, og nu er vi for alvor med igen. Fortsættelse følger lørdag.

Fra www.ihf.info

Leave A Comment

%d bloggers like this: