Optakt til Danmark – Rusland: Alle tiders herrekampe mod russerne

Torsdag eftermiddag gælder det endnu et klassisk opgøre mod russerne. På trods af den dårlige indledning med et point i to kampe, er det en kamp, der må ligge godt til danskerne.

Men kampe mod russerne har altid noget mytologisk over sig. Det handler om den store bjørn, som det er svært at bide skeeer med, men som vi med snilde kan overliste. Legenden Maksimov har både som spiller og træner prøvet at tromle Danmark over. Men han har også prøvet at blive slået i en VM-semifinale og som træner at blive slået i de tre seneste slutrundeopgør.

Når vi ser bort fra hele mytologien om de store russere, så handler det primært om, at vi skal løbe den langsomme bjørn ned. Det har i hvert fald været recepten de seneste gange, vi har slået dem ved en slutrunde.

Som optakt er her en Top 6 over alle tiders herrekampe mod russerne:

Erik Holst i den klassiske kamp fra 1967

1. VM semifinale 1967: 17-12
2. EM mellemrunde 2004: 36-31
3. EM mellemrunde 2006: 35-28
4. VM indledende 1978: 16-16
5. EM åbningskamp 2002: 25-25
6. OL 1972 åbningskamp: 12-12

På DR.dk er der eksklusive klip fra både 1967 og 1978.

Og så lige til to af de værste russerkampe:

1. VM 2003 28-35 efter 16-16 ved pausen
2. EM 2000 26-27 efter dansk føring ved pausen. Kampen hvor Hjermind skulle have taget et rødt kort!

Dansk sejr tordag sender os et udmærket skridt mod kvartfinalerne. Men det må virkelig være et mål at se længere end kvartfinalerne. For hvis vi bliver nr. 4 i gruppen, skal vi sikkert møde Frankrig. Og det er en opgave, som næsten virker uoverkommelig, sådan som spillet har været.

Vinder vi ikke over Rusland, er der ikke så meget at græde over. Så har vi nemlig heller ikke så meget at komme med i OL overhovedet. Det vil bare undre mig meget, hvis det skulle ske. Måske er holdet lullet i søvn over deres status som europamestre og trænerens statistik med aldrig at tage hjem uden en medalje. Nu skal de vise formatet. Nu skal der vindes nogle håndboldkampe.

Fra www.ihf.info

Comments are closed.

%d bloggers like this: