Wilbek er klar med truppen til OL: Ingen Mikkel Hansen men et kærkomment comeback til Klavs Bruun

Det er 24 år siden et dansk herrehold sidst har prøvet at spille OL. Og et dansk herrehold har mildest talt aldrig mødt op til en olympiade med et mesterskab og en favoritværdighed i baggagen. Sådan er siutationen lykkeligvis nu, og OL i Beijing rykker nu tættere og tættere på.

I dag faldt brikkerne så på plads for Ulrik Wilbek, da han udtog sin OL-trup på 14 spillere. I virkeligheden var brikkerne nok lagt nogenlunde på forhånd. Men ikke mindst Mikkel Hansen skulle have en chance. I sidste ende blev han vraget, men når skuffelsen har lagt sig, vil han trods alt vide, at han er meget tæt på nu, og at han om få er en af de helt store danske spillere.

Der skal ikke herske tvivl om, at vi herfra gerne havde set Hansen med blandt de sidste. Ikke mindst forbi man i Mikkel Hansen ville have en fantastisk joker at spille ud i tætte kampe med modstandere, der kender hinanden til hudløshed. Udtagelsen af Mikkel Hansen lå også i min forudsigelse, som nu gik galt på denne ene plads.

Men at vrage Mikkel Hansen er ikke det mest populære, Wilbek kunne gøre. Lige nu mener et stort flertal af brugerne på TV2.dk, at Wilbek har truffet det forkerte valg. Mikkel Hansen er en publikumsyndling i modsætning til Kasper Søndergaard, der forekommer for defensiv i sin attitude og for skrøbeig i sit spil.

Men helt så enkelt er det ikke, og man glemmer ofte at Søndergaard under EM faktisk bidrog aktivt med sit gode skud på kritiske tidspunkter. Han er skudstærk og med fortsat selvtillid og tryghed skal han nok vise sig nyttig for Danmark. Det samme er tilfældet for Klavs Bruun, der er et unikum på en håndboldbane. Godt at have ham og hans lettere ramponerede skulder med igen.

Alt i alt stiller Danmark med et hold med mange muligheder. Der er ingen grund til ikke at have tiltro til Wilbeks instinkter for holdets sammensætning på og udenfor banen. Der er den rette blanding af typer, rutine og fantasi.

I sidste ende kommer det dog til at handle om forsvar og målmand igen. Det er nøglen. Igen. Det stålsatte midterforsvar fra EM og Kasper Hvidt skal op på samme niveau. Og alt dette får vi ingen fornemmelse af ved testkampe. Men i slutrunderne lægges der mindst 15% til i hårdhed og intensitet, og der bliver virkelig smadret igennem. Der skal Danmark stå distancen.

Et OL er der dog lidt specielt på den måde, at der er rigtig god tid til forberedelse samt helt usædvanlige hviledage mellem kampene. Vi kan derfor godt allerede nu glæde os til endnu bedre håndbold, end vi er vant til. Det bliver fantastisk i august.

Comments are closed.

%d bloggers like this: