EURO 2008 – den bedste slutrunde siden 1986?

Rusland slår Holland fra www.euro2008.uefa.com

Euro-fodbolden har vist sig fra sin bedste side. EM har indtil videre været en positiv oplevelse. Joakim Jakobsen skriver i denne uge i Weekendavisen, at dette års udgave af EM er den bedste slutrunde siden 1986 og det bedste EM siden 1984. Efter at have set Ruslands opvisning i går, er det svært ikke at give ham ret. Russerne har været et formidabelt bekendtskab og dette EM har været en overraskende venligtsindet gæst i juni måned.

EM kan være en frustrerende oplevelse med relativt jævnbyrdige europæiske hold og taktisk prægede matcher. Guderne skal vide, at EM i 1992 og 2004 ikke var store sejre for fodbolden. Ligeledes huskes også EM i 1996 i England som én lang ørkenvandring. Det har kort fortalt ikke altid været nogen udelt fornøjelse, og for denne skribent har VM altid haft en meget højere stjerne. Der er ligesom lidt mere histroriens vingesus over VM, når Argentina og Brasilien er med.

Lige nu imponerer Rusland i den grad. Men lur mig om ikke vi er på vej mod en helt klassisk finale mellem Tyskland og Italien. Tyskerne har Tyrkiet i deres semifinale, og selvom tyrkerne er come-back kids af Allahs nåde, så vil tyskerne uden tvivl formå at sætte sig på den kamp. I den anden halvdel er italienerne kommet sædvanligt luntende ind i slutspillet. Og lige præcis sådan er de allermest farlige. Selvom Spanien er knaldskarpe, så kunne en 1-0 til Italien og en senere klog eliminering af Rusland ligne et meget sandsynligt resultat. Favoritterne falder som fluer, og til sidst står Tyskland og Italien tilbage. De to store gamle europæiske fodboldnationer med flere stjerner på bluserne.

Se http://www.euro2008.uefa.com/news/kind=1/newsid=724717.html#latecomer+hrubeschs+perfect+timing

Leave A Comment

%d bloggers like this: