Fremragende analyse af det amerikanske valg fra MSNBC – sådan kan enten Obama eller Hillary nå de 270 valgmænd

Selvom Hillary Clinton vandt i går i West Virginia, ændrer det ikke på, at hun har brug for mirakler (læs: en Obama nedsmeltning) for at tvinge superdelegerede over på hendes side. Huffington Post diskuterer her hvorfor hun ikke trækker sig tilbage.

Men når tvekampen mellem de to er overstået, kan vi vende os mod det, som det virkelig drejer sig om. Nemlig at få 270 valgmænd bag sig i november. Her vælger demokraterne mellem to forskellige løsninger:

– Hillary Clinton står får en meget snæver strategi. Hun kan vinde enten Ohio eller Florida. Vælger man Hillary går man således reelt efter en strategi, der handler om at hun ikke kan ændre det store rød-blå billede, men at hun kan vinde lige præcis Ohio over til demokraterne. Altså at vi spiller valgene i 2000 og 2004 igen, men denne gang med en demokratisk vinder.
– Barack Obamas strategi er radikalt anderledes. Han ønsker at åbne hele feltet og sætte en lang række nye stater i spil. Bl.a. vil han konkurrere kraftigt om de sydlige stater, der siden Johnson har været helt uopnåelige for demokraterne. Den sandsynlige valgkamp mellem Obama og McCain kan således bringe mere end 20 stater i spil. Det kan kun blive interessant.

Chuck Todd har denne fine analyse af det virkelige spil om det amerikanske valg:

Comments
One Response to “Fremragende analyse af det amerikanske valg fra MSNBC – sådan kan enten Obama eller Hillary nå de 270 valgmænd”
  1. Ayel says:

    Hej. Dette er en kommentar.Hvis du vil stlete en kommentar, skal du bare logge ind og se indl ggets kommentarer. Der har du mulighed for at redigere eller stlete dem.

%d bloggers like this: