Den bedste danske håndboldspiller igennem tiderne

Hvem er Danmark bedste håndboldspiler igennem tiderne? De fleste peger på Jørgen Petersen. Andre vil gerne have Mogens Olsen. Her er den ultimative og reviderede liste fra bogen “Bolsjedrenge og jernhårde ladies” inkl. interview med Leif Mikkelsen om hans første møde med Jørgen Petersen og med artikler fra Ekstra Bladet og BT, da de kårede Danmarks bedste håndboldspiller. 

Jørgen Petersen i Ekstra Bladet Top 10

I julen 2006 kårede Ekstra Bladet de 50 bedste håndboldspillere. Ved den lejlighed blev Jørgen Petersen en klar nr. et. Siden døde Mogens Olsen, og det fik Kristen Bjørnkjær til i Information at slå et smukt slag for Mogens Olsen som alletiders bedste.

Men de fleste peger nu på Jørgen Petersen, som også Ekstra Bladet gjorde det i 2006. Da han døde i 2011 blev han med rette hyldet som en af spillets allerstørste. I forbindelse med EM i 2014 kårede BT Danmarks bedste håndboldspiller nogensinde og bad forskellige eksperter komme med deres bud på alle tiders bedste danske, mandlige håndboldspiller. Det så således ud:

Artikel-i-BT-om-Danmarks-bedste-håndboldspiller lille

Jeg valgte tre spillere, som det er svært at komme udenom. I virkeligheden er de tre spillere nok de eneste, der har spillet og nærmest egenhændigt ændret spillet. Hos kvinderne har vi kun set det med Anja Andersen og Camilla Andersen.
Men de tre nævnte spillere er alle nogen, der har sprængt spillets rammer, fundet på nye veje i spillet, nye skudformer og åbnet spillet op på helt nye måder. Anders Dahl, Erik Veje, Lars Christiansen, Michael Fenger, Vodsgaard osv. var alle fremragende håndboldspillere. Men de spillede indenfor de kendte rammer og udfyldte dem til perfektion. Efter min mening er det kun de tre, som har formået at omdefinere rammerne og gå helt andre veje i et spil med store mennesker på et meget lille område.

Top 10

Det er selvfølgelig altid en svært underholdende og subjektiv øvelse at skrive en liste over spillets bedste danske udøvere igennem tiden. Da jeg i sin tid skrev bogen “Bolsjedrenge og jernhårde ladies” udarbejdede jeg en liste. Men det var i 2006. Siden er sket så meget – ikke mindst to europamesterskaber. Nu ser listen således ud:

 1. Jørgen Petersen
 2. Mogens Olsen
 3. Mikkel Hansen
 4. Anders Dahl-Nielsen
 5. Lars Christiansen
 6. Michael Fenger
 7. Morten Stig Christensen
 8. Kasper Hvidt
 9. Svend Aage Madsen
 10. Per Theilmann

Træner: Leif Mikkelsen

Jørgen Petersen

Selv om Petersen ikke kunne lide at blive kanoniseret på den måde, er der ingen som helst vej uden om ham som nr. 1. Hør her Leif Mikkelsen fortælle om hans første møde med Petersen i KB Hallen:

Top 11-20 og alle de andre

Af dem, der ikke kom med på listen kan vi også lave en liste. Denne ser hos mig ud som følger:

11. Erik Holst
12. Erik Veje Rasmussen
13. Mogens Jeppesen
14. Jens-Erik Roepstorff
15. Michael Berg
16. Nikolaj Jacobsen
17. Jørgen Vodsgaard
18. Lars Krogh Jeppesen
19. Michael V. Knudsen
20. Joachim Boldsen

Jens-Erik Roepstorff

Men der mangler allerede en del her, som indenfor kort tid kan trænge sig på. F.eks. Hans Lindberg og ikke mindst Niklas Landin. Det kan hurtigt være i udvikling.

De to bedste mål

Dansk håndbold har set mange store teknikere og vigtige mål. Her er to af de allerbedste. Joachim Boldsens mål i den sidste kamp i mellemrunden mod Sverige er ikonisk. Dette mål bragte Danmark tilbage i verdenstoppen:

Og så er der jo altid det her:

De bedste kvinder

Selv om Ekstra Bladet i sin tid glemte kvinderne, kommer vi ikke til at gøre den fejl her. Kvinderne har selvsagt også har deres egen liste i “Bolsjedrenge og jernhårde ladies“.

15em96anja

Den ser ud som følger:

 1. Anja Andersen
 2. Camilla Andersen
 3. Anette Hoffmann
 4. Susanne Munk Lauritsen
 5. Katrine Fruelund
 6. Janne Kolling
 7. Else Birkemose
 8. Tonje Kjærgaard
 9. Anne Marie Nielsen
 10. Mette Vestergaard

Træner: Ulrik Wilbek

Comments
7 Responses to “Den bedste danske håndboldspiller igennem tiderne”
 1. This post gives clear idea for the new viewers of blogging, that
  really how to do blogging and site-building.

Trackbacks
Check out what others are saying...
 1. […] stort set alle afstemninger, kommer Jørgen Petersen altid ind som en bedste danske spillere nogensinde, lige foran århusianske Mogens Olsen. Hvis man har set Jørgen Petersen spille, glemmer man det […]

 2. […] Se den liste her og hør tidligere landstræner Leif Mikkelsen fortælle om hans møde med Jørgen P…. Sørg også for at få fat i dagens avis og giv din mening til kende. […]

 3. […] storladen, kan man ligefrem sige, at håndbolden er en udtryksform, hvor personligheder som Jørgen Petersen, Mogens Olsen og Mikkel Hansen igennem tiderne har henrykket med en særlig kreativ vinkel på et stort […]

 4. […] Jeg har spillet ind med mit bud og mine overvejelser. Og min Top 3 følger helt de reviderede overvejelser fra bogen Bolsjedrenge og jernhårde ladies. […]Leave A Comment

%d bloggers like this: